Jubileumwhisky: Millstone 2017 Peated Moscatel

26.03.2023 | vintage

Beek bestaat vandaag 5 jaar! Wat vijf jaar geleden als toch een spannend avontuur – maar ook vol vertrouwen – begon, is uitgegroeid tot een volwaardig drankmerk. We hebben veel nieuwe producten bedacht en gemaakt, veel vaten gevuld en een aantal bijzondere dranken gekocht en gebotteld. Meer dan we vijf jaar geleden van plan waren.

kwaliteit
Eén ding hebben we niet gedaan: concessies aan onze kwaliteit. We doen nog steeds geen geur-, kleur- en smaakstoffen in onze dranken en we gebruiken ingrediënten van de best mogelijke kwaliteit. Waar we ook komen met ons merk, we krijgen altijd veel enthousiaste reacties.

we blijven ontwikkelen!
We hebben allerlei nieuwe plannen. Binnenkort komt ons eerste gelimiteerde speciaalbier uit, een stevige en traditionele Imperial Stout onder de merknaam Zwaan & Beek. We zijn bezig met meerdere nieuwe vaten, waaronder een tweede vat cognac. Deze week komt ook de vernieuwde Spiced Rum uit: we gebruiken nu Macedonische peper omdat deze meer smaak geeft. We zijn er heel tevreden over.

jubilieum
Voor ons vijfjarig jubileum brengen we een bijzondere botteling uit! Voor deze fles moeten we even terug in de tijd naar november 2017.

Jan heeft op 8 november in dat jaar een afspraak met Patrick van Zuidam in Baarle-Nassau en vertelt hem zijn plannen voor een nieuw merk. Zuidam is gelijk enthousiast en de rest is geschiedenis. Die dag vult men bij Zuidam wat bijzondere vaten af: Spaanse moscatel-vaten met stevig geturfde spirit. Jan kan zich dat nog prima herinneren. Zeker omdat op de vraag of zo’n vat tot de mogelijkheden kan behoren Patrick onmiddellijk “jazeker” zegt.

moscatel
Moscatel-sherry is een mooie zoete en genuanceerde sherry van de witte moscateldruif uit het Jerez-sherrygebied. Eigenlijk meer een dessertwijn. In combinatie met de mooie rokerige Millstone spirit is er een whisky ontstaan die er mag zijn. Wij zijn erg blij met deze jubileum-botteling.

Begin dit jaar proeven we hem en weten we het zeker: ”Deze moet en zal het worden!” Patrick vertelt dat hij over dit vat meer dan tevreden is, een zeer waardige jubileumbotteling. Zoals BEEK zich mooier heeft ontwikkeld dan we durfden dromen, zo is dat bij deze whisky ook gegaan. Meer informatie vindt u onderaan deze nieuwsbrief.

dank!
Allereerst willen we alle liefhebbers, slijters, horecamensen en fans bedanken voor het vertrouwen de afgelopen 5 jaar. Onze ideeën zijn vaak omarmd, we hebben ongelooflijk veel leuke gesprekken gevoerd op festivals, tijdens winkelpromoties en op proeverijen. We kunnen dan ook niets anders dan heel blij zijn met alles wat we meemaken. Mensen hebben nieuwe dranken durven proberen, met succes, wat weer leidt tot veel enthousiasme. Wat ons bevestigt in het idee dat kwaliteit zeker ook voor drank essentieel is.

Speciale dank gaat uit naar Groothandel van Wees en Zuidam Distillers, zonder de steun van deze twee bedrijven had Beek Spirits niet kunnen bestaan. Ook alle mensen die helpen ons merk groot te maken verdienen aandacht, Mara Breunesse, de ontwerpster en stille kracht op de achtergrond, mijn dochter Nikki Beek, mijn broer Peter en mijn vrienden die helpen op festivals en met het vullen van de flessen: Rob en Claudia, Jaenet, Dylan, Lisette en Frank. Op naar de volgende 5 jaar!

het resultaat
Deze single cask Beek Vintage Whisky is een Millstone 2017 Peated Moscatel, gerijpt op een moscatel sherry hogshead met vatnummer 170579. Het vat is gevuld op acht november 2017. En op 20 maart jongstleden gebotteld in 316 flessen van 70 centiliter. Daarmee is deze whisky 5 jaar oud. We hebben het alcoholpercentage gebracht naar 51,6%: zodat deze whisky een maximale smaakervaring biedt! De verwachte winkelprijs ligt rond de 65 euro.

Beek vintage Cachaça Dom Tapparo 2016

kleur 
roodkoper

neus
turfrook, vanille, rozijnen, zoete appel, leer, tabak, kruiden, fruit

smaak
krachtig, rook, fruit, een fruitig zoetje, kruiden, eikenhout, toffee, chocolade

afdronk
heel lang, rook, er komen peerdrops, chocolade, noten en fruit

 

BEEK_etiket_Whisky_Vintage_Jamaica Rum Finish 2021