Beekroni, een kant en klare Negroni

12.11.2020 | spiced

Nu we ons assortiment met hebben uitgebreid met een mooie rode Vermouth kunnen een – vinden wij – erg goede negroni maken. Onze favoriete Italiaanse cocktail: de Negroni geheel samengesteld uit met Beek-dranken. Deze cocktail-klassieker moet je proeven!

Dit betekent wel even wachten op een nieuwe batch van onze Bitter van kruiden en onze Rooibos Gin. Ruim 30% bitter, 30% gin, aangevuld met de nieuwste Vermouth di Torino en voilà: Een kant en klare, feestelijke Italiaanse cocktail in een fles. Helemaal Beek. Proevend van deze cocktail duurt het niet lang of wij dopen de cocktail Beekroni.

Negroni
Een Negroni is een klassieke Italiaanse cocktail, gebaseerd op een traditionele – vaak rode – echte bitter, gin en een rode vermouth. Naar verluid is de cocktail begin twintigste eeuw ontstaan in Florence en was het de favoriete cocktail van graaf Negroni. Halverwege de eeuw ontstaat een ware controverse rond de beroemde cocktail als afstammelingen van een andere graaf Negroni claimen dat hij de bedenker was, al in 1857 in Senegal.

De cocktail is favoriet onder mensen die een bittertje, kruiden en een mooie balans verkiezen boven de wat zoetere cocktails. 

resultaat
Beekroni drink je bij voorkeur met ijs, een klein scheutje sinaasappelsap naar wens en een schijfje sinaasappel.

Beek Beekroni

kleur
amber

neus
kruidig, rijp fruit

smaak
warm, mooi bittertje, kruidig, bramen

finish
lange, warme afdronk

Tip: een schijfje sinaasappel maakt hem frisser. Een kneep in de afgesneden sinaasappel, zodat je een scheutje vers sap erbij voegt, versterkt de frisheid verder. Wil je juist wat meer bitter: voeg dan allen een mooie zeste van het oranje van een sinaasappelschil toe. Even langs de rand van het glas strijken met de buitenkant van de zeste, versterkt de sinaasappelgeur.

Beek_Beekroni_etiket

Heb je inmiddels thuis de smaak van goede, eenvoudige cocktails te pakken?
Hier kun je een BEEK een online cocktails & mixen workshop bekijken.