Beekroni (negroni)

Een Italiaanse cocktail waar wij persoonlijk erg van gecharmeerd zijn: de negroni. Meestal maakt men deze cocktail met Campari, wij maken hem uiteraard met onze eigen Bitter van Kruiden.

Bij het bedenken van de diverse recepten voor onze dranken had Jan Beek de negroni al ergens in zijn achterhoofd. Zijn gin en bitter moesten ook geschikt zijn voor zijn favoriete cocktail. Om het verhaal compleet te maken ging hij op daarom op zoek naar een mooie rode, droge vermouth. Deze hebben we gevonden! Het is een mooie, kruidige Vermouth di Torino vol van smaak, zoals het hoort.

Met die drie dranken maakt Jan nu zijn eigen negroni, inmiddels de Beekroni gedoopt.

nodig:

  • iets minder dan 1/3 BEEK Rooibos Gin
  • iets minder dan 1/3 BEEK Bitter van kruiden
  • iets meer dan 1/3 BEEK Vermouth di Torino
  • klein scheutje verse sinaasappelsap
  • ijs
  • zeste van sinaasappel

zelf maken:

  1. Doe wat ijs in een grote tumbler
  2. Giet hier 15 ml BEEK Bitter van Kruiden in
  3. Voeg 15 ml BEEK Rooibos Gin toe
  4. Voeg 20 ml BEEK Vermouth di Torino toe
  5. Garneer met een zeste van sinaasappelschil

Tip: Knijp een keer in een doorgesneden sinaasappel boven het glas, voor extra frisheid!

Beek_Bitter van Kruiden_Rooibos Gin_Vermouth di Torino

Mocht je sneller klaar willen zijn: de Beekroni is ook kant en klaar te koop!

Beek BeekroniBeek_Beekroni_etiket