Beek Gin & Tonic

De Beek gin op basis van Rooibos is een uitgebalanceerde gin met tonen van citrus, kruiden en rooibos. Je zou denken dat deze naar rooibosthee smaakt. Dit is niet het geval. De rooibos geeft de gin een warmte die je even na het drinken voelt in je keel. En in de geur geeft rooibos een mooi floraal aroma.

Een hintje pure vanille uit Madagascar verzacht de scherpte van de jeneverbes en de alcohol, zonder dat je vanille zelf proeft. Verder heeft deze gin koriander, diverse citrusvruchten, angelica wortel, zoethout, kardemom en iriswortel. Allemaal gedistilleerd van verse, pure ingrediënten. Alleen de rooibos hebben we op alcohol getrokken (gemacereerd), dat gaf een mooier effect.

met veel ingrediënten te combineren
Omdat deze gin heel gelaagd is opgebouwd, met zowel citrus als kruiden in een goede onderlinge balans, is deze met veel verschillende ingrediënten te combineren. Een ingrediënt zal subtiel de focus meer naar een smaaktoon leiden die wat meer benadrukt wordt. Je kunt met deze gin dus als je wat experimenteert waarschijnlijk een gin & tonic maken die precies bij jouw smaak past.

tonic
We hebben een groot aantal tonics geprobeerd voordat we bij Loopuyt tonic uitkwamen, de combinatie matcht wat ons betreft perfect. Omdat onze gin van zichzelf vrij zacht is – we horen van veel mensen mensen dat ze deze gin puur drinken – is het mooi deze te combineren met een niet al te scherpe of stevige tonic. Belangrijk is om te kiezen voor een échte tonic – dat wil zeggen met echte in plaats van synthetische kinine. Proef een meer commerciële tonic maar eens naast een betere en je begrijpt wat we bedoelen.

gin & tonic
We hebben diverse kruiden en fruitsoorten als ingrediënt erbij gedaan tot we ontdekten dat vers zacht fruit het mooiste resultaat oplevert. Ananas, mango, nectarine, kers, aardbei, framboos, peer, het werkt allemaal. Uiteraard bepaalt u zelf welk fruit u het lekkerst vindt, ook de hoeveelheid gin op een flesje tonic kan meer of minder zijn, afhankelijk of u een stevige of juist een zachte G & T wilt.

perfect serves’
Beek Rooibos Gin kent vele ‘perfect serves’, sterk afhankelijk van je eigen smaak. Uiteraard hebben we tips voor je. Afhankelijk van de tijd van het jaar of je eigen bui:

 • 50 ml Beek Gin
 • 1 flesje Loopuyt Tonic
 • ijs
 • plus…

…in de lente: rijpe mango
Een schijf mango in uw G&T zorgt voor een lentegevoel dat zijn weerga niet kent. Een lichte tropische invloed met een klein zoetje laat u alvast verlangen naar een warme zomer. Deze G&T werkt vooral erg goed bij hevige slagregens ergens eind maart.

…in de zomer: verse ananas
Thijs Dijkstra, slijter te Vlagtwedde, kwam met deze suggestie en we gaven hem gelijk: tropisch, zacht en zoet, een zomerse G&T. Ideaal bij 28 graden Celsius, drijvend op een luchtbed in een zwembad. Gewoon thuis in de tuin of op uw balkon kan uiteraard ook prima.

…in de herfst: rijpe peer

Een rijpe Nederlandse peer zorgt ervoor dat u ook in de herfst een passende G&T kunt drinken. Een stukje peer maakt een frisse zachte G&T waarmee u eventuele herfststormen het hoofd kunt bieden.

…’s winters: cranberry

Als u een cranberry doormidden snijdt bestaat de kans dat de pitjes omhoog komen via een koolzuurbelletje, daarna zakt het pitje weer terug naar de bodem. Het kan zorgen voor een fascinerend schouwspel van stijgende en zakkende pitjes. De smaak van deze G&T is echt winters met een kerstgevoel.

… of meer culinair: een heel dun plakje verse gember met twee kardamompitten
Deze tip kwam via Loopuyt. Het maakt de G&T wat kruidiger, heel geschikt voor de wat koudere, regenachtige avonden. En als aperitief voor een culinaire avond.

Foto: Jesse Reij - Beek in Egmond aan Zee - 2018.11.11_Beek Gin met Loopuyt Tonic

Beekroni (negroni)

Een Italiaanse cocktail waar wij persoonlijk erg van gecharmeerd zijn: de negroni. Meestal maakt men deze cocktail met Campari, wij maken hem uiteraard met onze eigen Bitter van Kruiden.

Bij het bedenken van de diverse recepten voor onze dranken had Jan Beek de negroni al ergens in zijn achterhoofd. Zijn gin en bitter moesten ook geschikt zijn voor zijn favoriete cocktail. Om het verhaal compleet te maken ging hij op daarom op zoek naar een mooie rode, droge vermouth. Deze hebben we gevonden! Het is een mooie, kruidige Vermouth di Torino vol van smaak, zoals het hoort.

Met die drie dranken maakt Jan nu zijn eigen negroni, inmiddels de Beekroni gedoopt.

nodig:

 • iets minder dan 1/3 BEEK Rooibos Gin
 • iets minder dan 1/3 BEEK Bitter van kruiden
 • iets meer dan 1/3 BEEK Vermouth di Torino
 • klein scheutje verse sinaasappelsap
 • ijs
 • zeste van sinaasappel

zelf maken:

 1. Doe wat ijs in een grote tumbler
 2. Giet hier 15 ml BEEK Bitter van Kruiden in
 3. Voeg 15 ml BEEK Rooibos Gin toe
 4. Voeg 20 ml BEEK Vermouth di Torino toe
 5. Garneer met een zeste van sinaasappelschil

Tip: Knijp een keer in een doorgesneden sinaasappel boven het glas, voor extra frisheid!

Beek_Bitter van Kruiden_Rooibos Gin_Vermouth di Torino

Mocht je sneller klaar willen zijn: de Beekroni is ook kant en klaar te koop!

Beek BeekroniBeek_Beekroni_etiket