Beek Gin & Tonic

Beek Gin & Tonic

De perfecte Beek Gin & Tonic

De Beek gin op basis van Rooibos is een uitgebalanceerde gin met tonen van citrus, kruiden en rooibos. We hebben een groot aantal tonics geprobeerd voordat we bij Loopuyt tonic uitkwamen, de combinatie matcht wat ons betreft perfect. We hebben diverse kruiden en fruitsoorten als ingrediënt erbij gedaan tot we ontdekten dat vers zacht fruit het mooiste resultaat oplevert. Ananas, mango, nectarine, kers, aardbei, framboos, peer, het werkt allemaal. Uiteraard bepaalt u zelf welk fruit u het lekkerst vindt, ook de hoeveelheid gin op een flesje tonic kan meer of minder zijn, afhankelijk of u een stevige of juist een zachte G & T wilt.

We hebben voor u vier verschillende perfect serves, afhankelijk van de tijd van het jaar:

  • 50 ml Beek Gin
  • 1 flesje Loopuyt Tonic
  • ijs
  • plus…

…in de lente: rijpe mango
Een schijf mango in uw G&T zorgt voor een lentegevoel dat zijn weerga niet kent. Een lichte tropische invloed met een klein zoetje laat u alvast verlangen naar een warme zomer. Deze G&T werkt vooral erg goed bij hevige slagregens ergens eind maart.

…in de zomer: verse ananas
Thijs Dijkstra, slijter te Vlagtwedde, kwam met deze suggestie en we gaven hem gelijk: tropisch, zacht en zoet, een zomerse G&T. Ideaal bij 28 graden Celsius, drijvend op een luchtbed in een zwembad. Gewoon thuis in de tuin of op uw balkon kan uiteraard ook prima.

…in de herfst: rijpe peer
Een rijpe Nederlandse peer zorgt ervoor dat u ook in de herfst een passende G&T kunt drinken. Een stukje peer maakt een frisse zachte G&T waarmee u eventuele herfststormen het hoofd kunt bieden.

…’s winters: cranberry
Als u een cranberry doormidden snijdt bestaat de kans dat de pitjes omhoog komen via een koolzuurbelletje, daarna zakt het pitje weer terug naar de bodem. Het kan zorgen voor een fascinerend schouwspel van stijgende en zakkende pitjes. De smaak van deze G&T is echt winters met een kerstgevoel.

Foto: Jesse Reij - Beek in Egmond aan Zee - 2018.11.11_Beek Gin met Loopuyt Tonic

Beekroni

Beekroni

Beekroni (negroni)

Een Italiaanse cocktail waar wij persoonlijk erg van gecharmeerd zijn. Meestal maakt men deze cocktail met Campari, wij maken hem uiteraard met onze eigen Bitter. Bij het bedenken van de diverse recepten voor onze dranken had Jan Beek de negroni al ergens in zijn achterhoofd. Zijn gin en bitter moesten ook geschikt zijn voor zijn favoriete cocktail. Om het verhaal compleet te maken ging hij op daarom op zoek naar een mooie rode droge vermouth. Die koopt hij kleinschalig in Spanje en bottelt het onder het Beek label. Het is een mooie, kruidige vermouth, vol van smaak, zoals het hoort. Met die drie dranken maakt Jan nu zijn eigen negroni, inmiddels de Beekroni gedoopt.

 

  • 1/3 Beek Rooibos Gin
  • 1/3 Beek Bitter van kruiden
  • 1/3 Beek Vermouth droog en rood
  • klein scheutje verse sinaasappelsap
  • ijs
  • zeste van sinaasappel