Laden Proeverijen

« Alle Proeverijen

 • Dit smaakfestijn is voorbij.

De Wereld Drinkt Door: live vanuit de Zuidam Distilleerderij

19 juni 2020, 20:30 - 22:00

Online Proeverij bij Zuidam

We zijn te gast bij de Zuidam distilleerderij in Baarle Nassau. Jan Beek zal Patrick van Zuidam het hemd van het lijf vragen. Al jaren zijn ze goed bevriend en delen ze een passie: drank van hoge kwaliteit! Mede dankzij Zuidam heeft Jan Beek zijn merk Beek Spirits kunnen starten om zo zelf de beste kwaliteit dranken te maken en selecteren. Samen met Patrick stelt Jan een mooi proefsetje samen.

De firma Zuidam bestaat al 45 jaar. Het begon toen de vader van Patrick op ambachtelijke wijze de beste kwaliteitslikeuren van Nederland wilde maken. Inmiddels is Zuidam Distillers uitgegroeid tot een heel serieus ambachtelijk bedrijf met internationale allure. Er staan in Baarle Nassau diverse grote koperen stookketels waarin heel zorgvuldig, langzaam en ambachtelijk de meest geweldige dranken worden gestookt. In de warehouses van Zuidam liggen bovendien honderden vaten te rijpen van hoge kwaliteit.

Zuidam maakt de volgende dranken:

 • genever & korenwijn: Zuidam
 • whisky: Millstone
 • gin: Dutch Courage
 • rum: Flying Dutchman
 • likeuren: Zuidam Liqueur

wat gaan we proeven?
Uiteraard valt er voor de kijkers thuis weer iets mee te proeven. De setjes bestaan uit 6 flesjes van 6 cl. met daarin de volgende dranken:

 1. Oude Genever 3 yo 38%
 2. Rogge Genever 3 yo PX Cask 35% 2016 (nieuw!)
 3. Peated New Make from the new Stills 60% (sneak preview!)
 4. Millstone Rye 100 2010 50% (whisky van 100% rogge)
 5. Heavy Peated Amarone Cask 2016 46% (nieuw!)
 6. Zuidam Honey Whisky Liqueur 40%

waar te koop?
De proefsetjes zijn te verkrijgen zijn bij deze drankspeciaalzaken:

* ook een webshop

hoe te volgen?
De online proeverij is live te volgen via https://www.facebook.com/beekspirits/, ook als je geen Facebook account hebt. Meld je hier aan voor het evenement.

suggesties voor Hollandse hapjes

 1. Bij de Genever 3 jaar: Nieuwe haring! Met uitjes en augurk. Eventueel op een stukje roggebrood.
 2. Bij de Rogge Genever PX: Schaaltje worst en kaas. Een paar plakjes leverworst en wat blokjes belegen kaas. Hollandser kan het niet!
 3. Bij de New make Peated: Gevuld ei. Kook een ei, snij het door en haal het eigeel eruit. Meng het eigeel met een schepje mayonaise, kleine stukjes augurk en een snuf kerrie. Snufje peper en zout, vul de eieren en leg er een stukje gerookte zalm op.
 4. Bij de Peated Whisky Amarone: Zachte blauwe kaas met vijg. Snij de vijg in stukjes en meng het door de zachte blauwe kaas. Erg lekker op een vers stukje stokbrood.
 5. Bij de Millstone Rye 100: Rookworst spiesje met champignons en paprika. Bak de plakjes rookworst heel kort, voeg een gesneden champignon toe en bak het geheel 1 ½ minuut. Plakje rookworst, plakje champignon en een stukje paprika aan het spiesje. Lauwwarm op z’n lekkerst!
 6. Bij de Honing Whisky Liqueur: Pannenkoek met appel. Smeer op een koude pannenkoek dun stroop en leg er stukjes appel, peer en ander fruit op en doe er wat verse slagroom overheen. Rol hem op en snij er stukjes van.

terugkijken
Lukt het je niet om de proeverij live te volgen? Geen punt, de uitzending is terug te kijken via ons YouTube-kanaal. Tip: daarmee is een proefsetje ook heel geschikt voor vaderdag.

Gegevens

Datum:
19 juni 2020
Tijd:
20:30 - 22:00
Proeverij Categorie:

Locatie

Facebook
Openbare Live Stream via
Site:
https://www.facebook.com/beekspirits/

Organisatoren

Beek Spirits
Zuidam Distillers