OVERZICHT
Hieronder vind je per dranksoort het overzicht van alles wat we maken en gebotteld hebben.
Bottelingen van vaten in de Vintage-serie zijn genummerd en gelimiteerd in oplage. Als ze zijn ‘uitverkocht bij de groothandel’, kun je soms nog wel een fles bemachtigen bij een individuele drankspeciaalzaak. De Artists’ serie is beperkt verkrijgbaar, in een gelimiteerde oplage.
EAU DE VIE
EAU DE VIE
LEON 2019 - ELSTAR
In deze eau de vie zijn Elstar appels gedistilleerd. De eau de vie heeft een jaar gerijpt op hogshead waar eerder tawny port in zat. Gemaakt door Leon, een Nederlandse distillateur van fruit. Neus: appel, kruiden, appeltaart, rozijnen, hints van port. Smaak:fruit, appel, kruiden, bittertje van eik, marsepein. De finish is lang: de fruitige tonen worden warmer en warmer en gaan over in appeltaart en kruiden.
etiket
EAU DE VIE
LEON 2019 - ELSTAR
In deze eau de vie zijn Elstar appels gedistilleerd. De eau de vie heeft een jaar gerijpt op hogshead waar eerder tawny port in zat. Gemaakt door Leon, een Nederlandse distillateur van fruit. Neus: appel, kruiden, appeltaart, rozijnen, hints van port. Smaak:fruit, appel, kruiden, bittertje van eik, marsepein. De finish is lang: de fruitige tonen worden warmer en warmer en gaan over in appeltaart en kruiden.
Lees meer over deze Leon 2019 gerijpt op een Tawny portvat
EAU DE VIE
POMMES DE PUILLY
In de artists' serie: eau de vie van Bramley appels uit de Franse tuin van kunstschilder Wouter Berns. Een jaar gerijpt op een first fill Quarter Cask waar Millstone whisky in zat. Het betreft een kleine, exclusieve oplage van 120 flessen, die alleen lokaal in Kampen te verkrijgen zal zijn.Â
etiket
EAU DE VIE
POMMES DE PUILLY
In de artists' serie: eau de vie van Bramley appels uit de Franse tuin van kunstschilder Wouter Berns. Een jaar gerijpt op een first fill Quarter Cask waar Millstone whisky in zat. Het betreft een kleine, exclusieve oplage van 120 flessen, die alleen lokaal in Kampen te verkrijgen zal zijn.
etiket
Lees meer over deze Pommes de Puilly uit de Artist’s serie.
CALVADOS
CALVADOS
TOUTAIN 2014
Acht jaar oude calvados van Toutain, waar men al generaties lang prachtige, ambachtelijke calvados maakt. Deze mooie rood koperen calvados is gerijpt op een Bordeaux hogshead en heeft in de geur frisse appel, rood fruit en een licht zoetje. De smaak is fris met appel, iets romigs, rijp en gedroogd fruit, kruiden en heeft iets van appeltaart. De lange, warme afdronk heeft rozijnen, kruiden en rijp fruit en houdt appel.
etiket
CALVADOS
TOUTAIN 2014
Acht jaar oude calvados van Toutain, waar men al generaties lang prachtige, ambachtelijke calvados maakt. Deze mooie rood koperen calvados is gerijpt op een Bordeaux hogshead en heeft in de geur frisse appel, rood fruit en een licht zoetje. De smaak is fris met appel, iets romigs, rijp en gedroogd fruit, kruiden en heeft iets van appeltaart. De lange, warme afdronk heeft rozijnen, kruiden en rijp fruit en houdt appel.
etiket
Lees meer over deze Toutain 2014 gerijpt op een Bordeaux hogshead.​
CALVADOS
TOUTAIN 2012, BORDEAUX VAT
Een traditioneel gestookte aan de lucht gegiste calvados van Toutain, die na de eerste rijping vier jaar op een Bordeaux-vat lag. De calvados heeft een diepe, warme kleur. Voor het alcoholpercentage kozen we 46,4%. De geur is fruitig en kruidig tegelijk, de appel is zeker aanwezig. Romig, een hint van Tarte Tartin met een randje eikenhout. De smaak is intens, warm, fruitig en kruidig. Vanille, appels, hout en een hintje peper. De finish is lang en warm, de appel blijft overeind en er komen tonen van oud leer en rijp fruit. Een mooie fruitige en stevige calvados!
etiket
CALVADOS
TOUTAIN 2012, BORDEAUX VAT
Een traditioneel gestookte aan de lucht gegiste calvados van Toutain, die na de eerste rijping vier jaar op een Bordeaux-vat lag. De calvados heeft een diepe, warme kleur. Voor het alcoholpercentage kozen we 46,4%. De geur is fruitig en kruidig tegelijk, de appel is zeker aanwezig. Romig, een hint van Tarte Tartin met een randje eikenhout. De smaak is intens, warm, fruitig en kruidig. Vanille, appels, hout en een hintje peper. De finish is lang en warm, de appel blijft overeind en er komen tonen van oud leer en rijp fruit. Een mooie fruitige en stevige calvados!
etiket
Lees meer over deze Toutain 2012 gerijpt op een Bordeauxvat.​ Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
CALVADOS
TOUTAIN 2012, ELZASSER VAT
Traditioneel gemaakt: wachten tot de appels in het lange gras vallen omdat ze precies rijp genoeg zijn. Toutain zoekt elk jaar op smaak de juiste verhouding tussen de 35 appelrassen die op hun land groeien, fermenteert deze zonder gist en stookt in een generaties oude kolom still. Deze rijpte 4 jaar in een 3000 liter-calvadosvat, daarna 2 in een Elzasser wijnvat. Een calvados met in de geur appel en een hintje vanille. In de smaak veel appel, rozijn, gekruid en een subtiel zoetje. Het doet denken aan een mooie tarte tatin met een randje gekarameliseerde suiker.
etiket
CALVADOS
TOUTAIN 2012
Traditioneel gemaakt: wachten tot de appels in het lange gras vallen omdat ze precies rijp genoeg zijn. Toutain zoekt elk jaar op smaak de juiste verhouding tussen de 35 appelrassen die op hun land groeien, fermenteert deze zonder gist en stookt in een generaties oude kolom still. Deze rijpte 4 jaar in een 3000 liter-calvadosvat, daarna 2 in een Elzasser wijnvat. Een calvados met in de geur appel en een hintje vanille. In de smaak veel appel, rozijn, gekruid en een subtiel zoetje. Het doet denken aan een mooie tarte tatin met een randje gekarameliseerde suiker.
etiket
Â
Lees meer over deze Toutain 2012 gerijpt op een Elzasser vat. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
BITTER
BITTER
VAN KRUIDEN
De eerste distillaten werden gemaakt in middeleeuwse kloosters met kruiden. Onze bitter is gemaakt met achttien kruiden zoals gember, kalmoes en kinabast, met een beetje suiker. Dit geeft een stevige bitter die puur en in cocktails, zoals een negroni, uitstekend tot z'n recht komt.
etiket
ingrediënten
zoethout, jeneverbes, majoraan, gentiaan, kalmoes, kinabast, kruidnagel, kaneel, zoete sinaasappel, bitter sinaasappel, grapefruit, citroen, vanille, nootmuskaat, kardemom, verveine, gember, anijszaad, suiker
BITTER
VAN KRUIDEN
De eerste distillaten werden gemaakt in middeleeuwse kloosters met kruiden. Onze bitter is gemaakt met achttien kruiden zoals gember, kalmoes en kinabast, met een beetje suiker. Dit geeft een stevige bitter die puur en in cocktails, zoals een negroni, uitstekend tot z'n recht komt.
etiket
ingrediënten
zoethout, jeneverbes, majoraan, gentiaan, kalmoes, kinabast, kruidnagel, kaneel, zoete sinaasappel, bitter sinaasappel, grapefruit, citroen, vanille, nootmuskaat, kardemom, verveine, gember, anijszaad, suiker
RUM
RUM
QUALITY BLEND
Een blend van zes kwaliteitsrums uit het Caraïbisch gebied: Barbados, Guyana, Cuba en drie verschillende uit Jamaica. De leeftijden variëren van een half tot acht jaar gerijpt op vat. De rum is zacht met mooie tonen van vanille en toffee. Fruit en kruiden zorgen voor een tropisch gevoel.
etiket
ingrediënten
ongelagerde Jamaica pot still rum (Hampden, Worthy Park, Monymusk)
2-5Â jaar oude rum uit Guyana (Demerara)
8 jaar rum uit Barbados (Foursquare)
5 jaar oude rum uit Cuba (confidentieel)
RUM
QUALITY BLEND
Een blend van zes kwaliteitsrums uit het Caraïbisch gebied: Barbados, Guyana, Cuba en drie verschillende uit Jamaica. De leeftijden variëren van een half tot acht jaar gerijpt op vat. De rum is zacht met mooie tonen van vanille en toffee. Fruit en kruiden zorgen voor een tropisch gevoel.
etiket
ingrediënten
ongelagerde Jamaica pot still rum (Hampden, Worthy Park, Monymusk)
2-5Â jaar oude rum uit Guyana (Demerara)
8 jaar rum uit Barbados (Foursquare)
5 jaar oude rum uit Cuba (confidentieel)
RUM
GUYANA - TRINIDAD (PULTENEY)
Een extra vier jaar heeft deze gerijpte rum uit Guyana-Trinidad gefinished op een Pulteney whiskyvat. Uit het glas stijgt de geur van tropisch fruit en fudge op met lichte rumtonen, iets eiken, vanille, whisky en een hintje mint. In de smaak proef je subtiele tropische tonen, hout, iets kruidigs, vanille, wat romigs en papaya. De afdronk is uitgesproken lang: tropisch fruit blijft goed hangen en er komt steeds meer kruidigheid.
etiket
RUM
GUYANA - TRINIDAD (PULTENEY)
Een extra vier jaar heeft deze gerijpte rum uit Guyana-Trinidad gefinished op een Pulteney whiskyvat. Uit het glas stijgt de geur van tropisch fruit en fudge op met lichte rumtonen, iets eiken, vanille, whisky en een hintje mint. In de smaak proef je subtiele tropische tonen, hout, iets kruidigs, vanille, wat romigs en papaya. De afdronk is uitgesproken lang: tropisch fruit blijft goed hangen en er komt steeds meer kruidigheid.
etiket
Lees meer over deze Guyana-Trinidad Rum 3 jaar gefinisht op een Pulteney whiskyvat.
RUM
GUYANA - TRINIDAD (EDRADOUR)
Deze al gerijpte rum uit Guyana-Trinidad is nog ruim drie jaar flink stevig gefinished op een Edradour whiskyvat. De geur heeft fruit, hints van Jamaica rum, wat eikenhout, banaan, fruitcake en vanille. In de krachtige smaak merk je de invloed van het whiskyvat: eikenhout, vanille, banaan, verse ananas en kruiden, met een warme en lange afdronk die steeds meer whisky en eikenhout heeft en hints van chocolade.
etiket
RUM
GUYANA - TRINIDAD (EDRADOUR)
Deze al gerijpte rum uit Guyana-Trinidad is nog ruim drie jaar flink stevig gefinished op een Edradour whiskyvat. De geur heeft fruit, hints van Jamaica rum, wat eikenhout, banaan, fruitcake en vanille. In de krachtige smaak merk je de invloed van het whiskyvat: eikenhout, vanille, banaan, verse ananas en kruiden, met een warme en lange afdronk die steeds meer whisky en eikenhout heeft en hints van chocolade.
etiket
Lees meer over deze Guyana-Trinidad Rum 3 jaar gefinisht op een Edradour whiskyvat.
CACHAÇA
DOM TAPPARO 2016
Cachaça is de Braziliaanse rum, gemaakt van het echte sap van suikerriet. Deze Dom Tapparo cachaça heeft 6 jaar gerijpt op een vat van Amburana, een inheems Braziliaans hout. De geur is kruidig, aards en bloemig met vanille, kaneel, en wat anijs. De smaak is kruidig en zacht met citrus, kaneel, floraal, hints van zoethout en anijs. In de afdronk blijft het florale karakter lang hangen, met citrus en kruiden.
etiket
CACHAÇA
DOM TAPPARO 2016
Cachaça is de Braziliaanse rum, gemaakt van het echte sap van suikerriet. Deze Dom Tapparo cachaça heeft 6 jaar gerijpt op een vat van Amburana, een inheems Braziliaans hout. De geur is kruidig, aards en bloemig met vanille, kaneel, en wat anijs. De smaak is kruidig en zacht met citrus, kaneel, floraal, hints van zoethout en anijs. In de afdronk blijft het florale karakter lang hangen, met citrus en kruiden.
etiket
Lees meer over deze Cachaça Dom Tapparo 2016 gerijpt op Amburana vat.
RUM
GUYANA-TRINIDAD
Een Vintage rum uit Guyana-Trinidad, die vier jaar heeft gerijpt op een bourbonbarrel en daarna een finish van drie jaar kreeg in een Glenburgie 1976 whisky hogshead. Geef deze rum even tijd na het inschenken en je merkt dat de whisky-finish zich steeds meer ontwikkelt. Je ruikt tropisch fruit, hints van Jamaica rum, wat eikenhout en vanille. In de smaak vind je meer fruit, een bittertje van noten, eikenhout, vanille, verse ananas en kruiden. Een warme, lange nasmaak met steeds meer whisky en hints van chocolade.
etiket
RUM
GUYANA-TRINIDAD
Een Vintage rum uit Guyana-Trinidad, die vier jaar heeft gerijpt op een bourbonbarrel en daarna een finish van drie jaar kreeg in een Glenburgie 1976 whisky hogshead. Geef deze rum even tijd na het inschenken en je merkt dat de whisky-finish zich steeds meer ontwikkelt. Je ruikt tropisch fruit, hints van Jamaica rum, wat eikenhout en vanille. In de smaak vind je meer fruit, een bittertje van noten, eikenhout, vanille, verse ananas en kruiden. Een warme, lange nasmaak met steeds meer whisky en hints van chocolade.
etiket
Lees meer over deze Jubileumbotteling Guyana-Trinidad op whiskyvat. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
RUM
WHISKY BARREL FINISH
Ruim negen maanden rijpte onze Quality Blended rum op een vat waarin hiervoor Jack Daniels zat. Het Jack Daniels-vat heeft onze rum veel vanille gegeven, dat geeft een zachte, iets zoete rum met veel fruit en kruiden. De afdronk is vrij lang, langzaam komen er ook houttonen in. Tip: proef deze eens naast de Whisky met Rum Barrel Finish.
etiket
RUM
WHISKY BARREL FINISH
Ruim negen maanden rijpte onze Quality Blended rum op een vat waarin hiervoor Jack Daniels zat. Het Jack Daniels-vat heeft onze rum veel vanille gegeven, dat geeft een zachte, iets zoete rum met veel fruit en kruiden. De afdronk is vrij lang, langzaam komen er ook houttonen in. Tip: proef deze eens naast de Whisky met Rum Barrel Finish.
etiket
Lees meer over deze Rum met Whisky Barrel Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
RUM
FOURSQUARE 2005
Een 13 jaar oude rum uit Barbados van de Foursquare distilleerderij, waar we groot fan van zijn. Niet voor niets is een 8 jaar oude Foursquare de basis van onze Quality blend. Ze voegen, net als wij, nooit suiker toe. De rum is gedistilleerd in november 2005 en door ons uit het vat gehaald op 11 december 2018. De rum heeft gerijpt in een bourbon vat: eerst een jaar of 5 in Barbados, daarna nog ruim 8 jaar in Noord-Engeland. Het resultaat is een krachtige, fruitige rum met hints van vanille, tropisch fruit en eikenhout. De balans is erg mooi, vrij van scherpe alcoholen.
etiket
RUM
FOURSQUARE 2005
Een 13 jaar oude rum uit Barbados van de Foursquare distilleerderij, waar we groot fan van zijn. Niet voor niets is een 8 jaar oude Foursquare de basis van onze Quality blend. Ze voegen, net als wij, nooit suiker toe. De rum is gedistilleerd in november 2005 en door ons uit het vat gehaald op 11 december 2018. De rum heeft gerijpt in een bourbon vat: eerst een jaar of 5 in Barbados, daarna nog ruim 8 jaar in Noord-Engeland. Het resultaat is een krachtige, fruitige rum met hints van vanille, tropisch fruit en eikenhout. De balans is erg mooi, vrij van scherpe alcoholen.
etiket
Â
Lees meer over deze Foursquare 2005 Single Cask Rum. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
GIN
GIN
ROOIBOS
Een krachtige, maar zachte gin op basis van rooibos uit Zuid-Afrika, met jeneverbes, koriander, citrus, kardemom, zoethout, vanille, angelica en iriswortel. Geschikt om puur te drinken, in cocktails en uiteraard met tonic: kies een stevige tonic en serveer het met zacht fruit zoals mango of perzik.
etiket
ingrediënten
rooibos, jeneverbes, koriander, verse sinaasappel, verse citroen, angelica wortel, vanille, zoethout, kardemom, iriswortel
GIN
ROOIBOS
Een krachtige, maar zachte gin op basis van rooibos uit Zuid-Afrika, met jeneverbes, koriander, citrus, kardemom, zoethout, vanille, angelica en iriswortel. Geschikt om puur te drinken, in cocktails en uiteraard met tonic: kies een stevige tonic en serveer het met zacht fruit zoals mango of perzik.
etiket
Â
ingrediënten
rooibos, jeneverbes, koriander, verse sinaasappel, verse citroen, angelica wortel, vanille, zoethout, kardemom, iriswortel
GIN
AGED ROOIBOS GIN
Onze Rooibos Gin heeft 10 maanden gefinished op een Edradour Whisky Barrel. Smaaklagen van o.a. gedistilleerde kardemom, citrus, zoethout, vanillepeulen, angelica, iriswortel en getrokken rooibos zijn nog duidelijker, aangevuld met wat hout, zonder dat dit overheerst. Een witgouden droge, kruidige gin met citrus, een klein tinteltje jeneverbes en wat hout. De afdronk heeft de warmte van de rooibos.
etiket
GIN
AGED ROOIBOS GIN
Onze Rooibos Gin heeft 10 maanden gefinished op een Edradour Whisky Barrel. Smaaklagen van o.a. gedistilleerde kardemom, citrus, zoethout, vanillepeulen, angelica, iriswortel en getrokken rooibos zijn nog duidelijker, aangevuld met wat hout, zonder dat dit overheerst. Een witgouden droge, kruidige gin met citrus, een klein tinteltje jeneverbes en wat hout. De afdronk heeft de warmte van de rooibos.
etiket
Lees meer over deze Rooibos Gin gerijpt op Edradour Whisky Barrel. Beperkte en genummerde batch.
GIN
WALNOOT
Een amberkleurige gin. De bitterheid van de walnoten wordt mooi in balans gehouden door de friszure appeltjes en incabessen. Tegen een achtergrond van jeneverbes, koriander, citrus, kardemom en een hintje zoethout is deze gin wat warmer en dieper dan de Beek rooibos gin. En tegelijk ook wat steviger en subtieler, hoewel iets lager in alcohol. Geschikt om puur te drinken, te mixen in cocktails en uiteraard als gin & tonic. Tip: serveer het met een plakje appel en een stukje rode grapefruit.Â
etiket
GIN
WALNOOT
Een amberkleurige gin. De bitterheid van de walnoten wordt mooi in balans gehouden door de friszure appeltjes en incabessen. Tegen een achtergrond van jeneverbes, koriander, citrus, kardemom en een hintje zoethout is deze gin wat warmer en dieper dan de Beek rooibos gin. En tegelijk ook wat steviger en subtieler, hoewel iets lager in alcohol. Geschikt om puur te drinken, te mixen in cocktails en uiteraard als gin & tonic. Tip: serveer het met een plakje appel en een stukje rode grapefruit.Â
etiket
Lees meer over deze Gin met walnoot, sterappel en incabes in onze Artists’ serie. Beperkte en genummerde batch.
OUDE GENEVER
OUDE GENEVER
1 JAAR GERIJPT OP VAT
Een eerbetoon aan de genever van vroeger: drie keer gedistilleerd van gerst, rogge en maïs, met zorgvuldig geselecteerde kruiden als jeneverbes, kaneel en zoethout. Minimaal één jaar gerijpt op vat. Een warme, krachtige oude genever, met zachte kruidentonen en met graan in de afdronk.
etiket
ingrediënten
drie maal gedistilleerde moutwijn van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst, graanalcohol en o.a. meegestookte jeneverbes, kaneel, zoethout
ambachtelijk gestookt, gerijpt op Amerikaans eiken
OUDE GENEVER
1 JAAR GERIJPT OP VAT
Een eerbetoon aan de genever van vroeger: drie keer gedistilleerd van gerst, rogge en maïs, met zorgvuldig geselecteerde kruiden als jeneverbes, kaneel en zoethout. Minimaal één jaar gerijpt op vat. Een warme, krachtige oude genever, met zachte kruidentonen en met graan in de afdronk.
etiket
ingrediënten
drie maal gedistilleerde moutwijn van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst, graanalcohol en o.a. meegestookte jeneverbes, kaneel, zoethout
ambachtelijk gestookt, gerijpt op Amerikaans eiken
OUDE GENEVER
OLOROSO CASK
Eén jaar oude genever is twee-en-half jaar op een Oloroso vat gefinished en kreeg zo een mooie sherry-invloed, die de genever zacht en genuanceerd maakt. Let op: kan een beetje depot hebben. De geur: citrus, rood fruit, iets granig, rozijnen, kruidig en gedroogd fruit. De smaak is zacht, met sherrytonen, fruitig, warm, iets tabak en kruiden. De lange, genuanceerde afdronk begint fruitig, daarna steeds meer sherrytonen.
etiket
OUDE GENEVER
OLOROSO CASK
Eén jaar oude genever is twee-en-half jaar op een Oloroso vat gefinished en kreeg zo een mooie sherry-invloed, die de genever zacht en genuanceerd maakt. Let op: kan een beetje depot hebben. De geur: citrus, rood fruit, iets granig, rozijnen, kruidig en gedroogd fruit. De smaak is zacht, met sherrytonen, fruitig, warm, iets tabak en kruiden. De lange, genuanceerde afdronk begint fruitig, daarna steeds meer sherrytonen.
etiket
BIER GENEVER
OUDE GENEVER GERIJPT OP BIERVAT
We hebben onze 1 jaar vatgerijpte oude genever nog 3 jaar op een vat gelegd waarin eerder donker, vol en zwaar bier zat: een mooie, stevige quadrupel van de Koppige Kater uit Delft. Deze Bier Genever is warm en romig geworden. Je ruikt graan, vanille, tropisch fruit en een kruidig bittertje van de hop. De smaak: bittertje, hintje kokos, fruit, boenwas en wat hop. In de lange afdronk wisselen hout, graan en fruit elkaar af.
etiket
BIER GENEVER
OUDE GENEVER GERIJPT OP BIERVAT
We hebben onze 1 jaar vatgerijpte oude genever nog 3 jaar op een vat gelegd waarin eerder donker, vol en zwaar bier zat: een mooie, stevige quadrupel van de Koppige Kater uit Delft. Deze Bier Genever is warm en romig geworden. Je ruikt graan, vanille, tropisch fruit en een kruidig bittertje van de hop. De smaak: bittertje, hintje kokos, fruit, boenwas en wat hop. In de lange afdronk wisselen hout, graan en fruit elkaar af.
etiket
Lees meer over deze Bier Genever gerijpt op biervat. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
OUDE GENEVER
ZUIDAM 2015, 1ST FILL PX VAT
Een oude genever van Zuidam die 4 jaar op een first fill Pedro Ximénez sherry-vat heeft gerijpt. Zuidam distilleert in Baarle-Nassau op de ambachtelijke manier mooie kwaliteits genevers van gerst, mais en rogge. Bij de derde keer distilleren gaan er kruiden mee. Deze diepbruine oude genever van 38% heeft een geur van kruiden, rozijnen, vanille, vijgen en wat eikenhout. De smaak is zacht kruidig, met rijp fruit en vijg, een hint eikenhout, leer en tabak. De finish is lang en zacht, waarbij de kruidigheid overgaat in hints van leer en tabak. Een fruitig zoetje maakt het af.
etiket
OUDE GENEVER
ZUIDAM 2015, 1ST FILL PX VAT
Een oude genever van Zuidam die 4 jaar op een first fill Pedro Ximénez sherry-vat heeft gerijpt. Zuidam distilleert in Baarle-Nassau op de ambachtelijke manier mooie kwaliteits genevers van gerst, mais en rogge. Bij de derde keer distilleren gaan er kruiden mee. Deze diepbruine oude genever van 38% heeft een geur van kruiden, rozijnen, vanille, vijgen en wat eikenhout. De smaak is zacht kruidig, met rijp fruit en vijg, een hint eikenhout, leer en tabak. De finish is lang en zacht, waarbij de kruidigheid overgaat in hints van leer en tabak. Een fruitig zoetje maakt het af.
etiket
Lees meer over deze Zuidam 2015 gerijpt op first fill PX vat. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
GRAANDISTILLATEN
ROGGE GENEVER
3 JAAR GERIJPT OP VAT
Deze krachtige, volle rogge genever van 40% is ruim 3 jaar gerijpt op nieuw Amerikaans eiken vaten. Verrijkt met kruidige tonen: jeneverbes, anijszaad en zoethoutwortel. In de smaak een pepertje, citrus, toffee, licht zoethout en eiken. Een lange, granige afdronk met kruiden en een licht zoetje.
etiket
ingrediënten
drie maal gedistilleerde moutwijn van 50% gemoute en 50% ongemoute rogge en o.a. meegestookte jeneverbes, anijszaad en zoethout
ambachtelijk gestookt, 3½​ jaar gerijpt op nieuw Amerikaans eiken
ROGGE GENEVER
3 JAAR GERIJPT OP VAT
Deze krachtige, volle rogge genever van 40% is ruim 3 jaar gerijpt op nieuw Amerikaans eiken vaten. Verrijkt met kruidige tonen: jeneverbes, anijszaad en zoethoutwortel. In de smaak een pepertje, citrus, toffee, licht zoethout en eiken. Een lange, granige afdronk met kruiden en een licht zoetje.
etiket
ingrediënten
ambachtelijk gestookt, 3½​ jaar gerijpt op nieuw Amerikaans eiken
Lees meer over deze Rogge Genever 3 jaar gerijpt op vat
KORENWIJN
1 JAAR VATGERIJPT
Het beste wat men vroeger maakte noemde men korenwijn: vier keer gedistilleerd van gerst, rogge en maïs, met o.a. kaneel, kardemom en majoraan, tenminste één jaar gerijpt. Zachter dan de genever, met lichtkruidige tonen en een vrij lange afdronk die warmte en kruidigheid geeft.
etiket
ingrediënten
vier maal gedistilleerde moutwijn van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst, graanalcohol en o.a. meegestookte kaneel, kardemom, zoethout, anijs en majoraan
ambachtelijk gestookt, gerijpt op Amerikaans eiken
KORENWIJN
1 JAAR VATGERIJPT
Het beste wat men vroeger maakte noemde men korenwijn: vier keer gedistilleerd van gerst, rogge en maïs, met o.a. kaneel, kardemom en majoraan, tenminste één jaar gerijpt. Zachter dan de genever, met lichtkruidige tonen en een vrij lange afdronk die warmte en kruidigheid geeft.
etiket
ingrediënten
vier maal gedistilleerde moutwijn van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst, graanalcohol en o.a. meegestookte kaneel, kardemom, zoethout, anijs en majoraan
ambachtelijk gestookt, gerijpt op Amerikaans eiken
De Korenwijn gaat uit ons assortiment, hierover meer. Dit product is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
WHISKY
DUTCH PREMIUM BLEND
Met Nederlandse single malts: Millstone (Peated PX en Oloroso), Frysk Hynder, Texelse whisky (Single Malt en Smoked Single Malt), IJsvogel, Eastmoor, Horstman en Cley. Zacht en toch stevig, warm en krachtig, fruitig en kruidig, met hints van leer, tabak en turfrook met een middellange finish.
etiket
ingrediënten
- Millstone (Zuidam): Peated PX
- Millstone (Zuidam): Oloroso
- Frysk Hynder (Us Heit): Port cask 7 yr
- Texelse whisky (Landgoed de Bonte Belevenis): Single Smoked Malt
- Texelse whisky (Landgoed de Bonte Belevenis): Single Malt
- Eastmoor (Kalkwijck): Single Malt 3 yr
- IJsvogel (De IJsvogel): Port cask 4 yr
- Cley (Cley Distillery): Malt & Rye Cask Strength
- Horstman (Distilleerderij Horstman): Rood
- Schotse grain whisky
WHISKY
DUTCH PREMIUM BLEND
Met Nederlandse single malts: Millstone (Peated PX en Oloroso), Frysk Hynder, Texelse whisky (Single Malt en Smoked Single Malt), IJsvogel, Eastmoor, Horstman en Cley. Zacht en toch stevig, warm en krachtig, fruitig en kruidig, met hints van leer, tabak en turfrook met een middellange finish.
etiket
ingrediënten
- Millstone (Zuidam): Peated PX
- Millstone (Zuidam): Oloroso
- Frysk Hynder (Us Heit): Port cask 7 yr
- Texelse whisky (Landgoed de Bonte Belevenis): Single Smoked Malt
- Texelse whisky (Landgoed de Bonte Belevenis): Single Malt
- Eastmoor (Kalkwijck): Single Malt 3 yr
- IJsvogel (De IJsvogel): Port cask 4 yr
- Cley (Cley Distillery): Malt & Rye Cask Strength
- Horstman (Distilleerderij Horstman): Rood
- Schotse grain whisky
Lees meer over de Dutch Premium Blend
WHISKY
MOSCATEL CASK FINISH
De mooie zoete invloeden van de moscatel dessertwijn zijn goed te proeven in deze whisky: het zit tussen een wijn en sherry finish in. In de geur rijp rood fruit, gedroogde pruimen, eiken tonen, een zoetje en vanille. De warme smaak combineert een pepertje, eikenhout, rood fruit met kruiden en walnoot. De afdronk is vrij lang waarbij het fruitige zoetje prima mengt met de kruiden en het hout.
etiket
WHISKY
MOSCATEL CASK FINISH
De mooie zoete invloeden van de moscatel dessertwijn zijn goed te proeven in deze whisky: het zit tussen een wijn en sherry finish in. In de geur rijp rood fruit, gedroogde pruimen, eiken tonen, een zoetje en vanille. De warme smaak combineert een pepertje, eikenhout, rood fruit met kruiden en walnoot. De afdronk is vrij lang waarbij het fruitige zoetje prima mengt met de kruiden en het hout.
etiket
Lees meer over deze finish van de Dutch Blended whisky op Moscatel Cask.
WHISKY
RYE CASK FINISH
Deze zwoele, volle whisky heeft het granige karakter van rogge met het typerende kleine, fruitige zoetje. Na een finish van 16 maanden ruik je een vanille-zoetje, gedroogd fruit, moutige tonen, custard en eikenhout. De smaak is fruitig, stevig, moutig en we proeven perensnoep, marmelade en gedroogde abrikoos. De afdronk is lang, warm en krachtig: het moutige zoete karakter krijgt steeds meer fruit en eiken.
etiket
WHISKY
RYE CASK FINISH
Deze zwoele, volle whisky heeft het granige karakter van rogge met het typerende kleine, fruitige zoetje. Na een finish van 16 maanden ruik je een vanille-zoetje, gedroogd fruit, moutige tonen, custard en eikenhout. De smaak is fruitig, stevig, moutig en we proeven perensnoep, marmelade en gedroogde abrikoos. De afdronk is lang, warm en krachtig: het moutige zoete karakter krijgt steeds meer fruit en eiken.
etiket
Lees meer over deze finish van de Dutch Blended whisky op Rye Cask.
WHISKY
MILLSTONE 2017 PEATED MOSCATEL
Jubilieumbotteling ter ere ons 5-jarig bestaan: een single cask geturfde Millstone die ruim 5 jaar heeft gerijpt op een moscatel sherry hogshead. In de geur: turfrook, vanille, rozijnen, zoete appel, leer, tabak, kruiden en fruit. 51,6% geeft een krachtige, optimale smaakervaring met rook, een fruitig zoetje, kruiden, eikenhout, toffee en chocolade. De afdronk is lang, met rook, peerdrops, chocolade, noten en fruit.
etiket
WHISKY
MILLSTONE 2017 PEATED MOSCATEL
Jubilieumbotteling ter ere ons 5-jarig bestaan: een single cask geturfde Millstone die ruim 5 jaar heeft gerijpt op een moscatel sherry hogshead. In de geur: turfrook, vanille, rozijnen, zoete appel, leer, tabak, kruiden en fruit. 51,6% geeft een krachtige, optimale smaakervaring met rook, een fruitig zoetje, kruiden, eikenhout, toffee en chocolade. De afdronk is lang, met rook, peerdrops, chocolade, noten en fruit.
etiket
Lees meer over deze Millstone 2017 Peated Moscatel, de jubileumbotteling ter ere van 5 jaar BEEK.  Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
HARAN 2012 (SPAIN)
Deze Baskische single malt rijpte 10 jaar op Iberisch eiken. Een pareltje van kracht en complexiteit: op de neus citrus, eikenhout, kruidig, vanille en een spoortje houtskool. Je proeft duidelijk eikenhout en kruiden, licht gebrand, noten, citrus - samen romig, warm en krachtig. De nasmaak van hout en kruiden blijft lang hangen, daarin mengen zich citrus en iets romigs. Mooi werk van de ruim 100 jaar oude Acha distillery!
etiket
WHISKY
HARAN 2012 (SPAIN)
Deze Baskische single malt rijpte 10 jaar op Iberisch eiken. Een pareltje van kracht en complexiteit: op de neus citrus, eikenhout, kruidig, vanille en een spoortje houtskool. Je proeft duidelijk eikenhout en kruiden, licht gebrand, noten, citrus - samen romig, warm en krachtig. De nasmaak van hout en kruiden blijft lang hangen, daarin mengen zich citrus en iets romigs. Mooi werk van de ruim 100 jaar oude Acha distillery!
etiket
Lees meer over deze Haran 2012, een bijzondere single malt uit Spaans Baskenland.
WHISKY
CALVADOS FINISH
Onze Dutch blend heeft maar liefst 17 maanden gerijpt op een mooi calvados vat. De eerste geur is - uiteraard - appel, fris, fruitig met lichte graantonen, wat eiken, kruiden en tarte tatin. De smaak is romig met appel, iets kaneel, appeltaart en het eikenhout laat zich proeven. De nasmaak is lang, eerst appel, daarna ook kruiden en wat graan en steeds meer appeltaart. Mooi bij de ondergaande zomerzon of een vuurtje.
etiket
WHISKY
CALVADOS FINISH
Onze Dutch blend heeft maar liefst 17 maanden gerijpt op een mooi calvados vat. De eerste geur is - uiteraard - appel, fris, fruitig met lichte graantonen, wat eiken, kruiden en tarte tatin. De smaak is romig met appel, iets kaneel, appeltaart en het eikenhout laat zich proeven. De nasmaak is lang, eerst appel, daarna ook kruiden en wat graan en steeds meer appeltaart. Mooi bij de ondergaande zomerzon of een vuurtje.
etiket
Lees meer over deze Dutch Blend die 17 maanden op een Woodford Calvadosvat rijpte.
WHISKY
BOURBON CASK
Gerijpt op een Woodford Reserve Double Oaked Bourbon Cask, een stevig gebrand vat dat de geur een hintje houtskool geeft. Je ruikt verder: vanille, appel, rijp rood fruit, eikenhout en iets fruitigs. De Bourbon geeft de whisky iets romigs, met een licht zoetje. De whisky is stevig, kruidig, en je proeft Bourbon, fruit en een pepertje. De afdronk is lang en warm met volle hout- en graantonen, waarin ook fruit en kruiden.
etiket
WHISKY
BOURBON CASK
Gerijpt op een Woodford Reserve Double Oaked Bourbon Cask, een stevig gebrand vat dat de geur een hintje houtskool geeft. Je ruikt verder: vanille, appel, rijp rood fruit, eikenhout en iets fruitigs. De Bourbon geeft de whisky iets romigs, met een licht zoetje. De whisky is stevig, kruidig, en je proeft Bourbon, fruit en een pepertje. De afdronk is lang en warm met volle hout- en graantonen, waarin ook fruit en kruiden.
etiket
Lees meer over deze Dutch Blend die 1 jaar op een Woodford Reserve Bourbon-barrel rijpte.
WHISKY
JAMAICA RUM FINISH
10 maanden op dit Jamaïca rumvat geeft de Dutch Blend een duidelijke ruminvloed. Deze whisky verenigt het beste van twee werelden. Op de neus naast rum: kruidig, citrus, vanille, custard, tropisch fruit en rumbonen. De smaak is warm, krachtig, uiteraard met rum en romig met tropisch fruit en een pepertje. De afdronk is lang en heeft een pepertje, kruiden, tropisch fruit en hints van chocolade en appel.
etiket
WHISKY
JAMAICA RUM FINISH
10 maanden op dit Jamaïca rumvat geeft de Dutch Blend een duidelijke ruminvloed. Deze whisky verenigt het beste van twee werelden. Op de neus naast rum: kruidig, citrus, vanille, custard, tropisch fruit en rumbonen. De smaak is warm, krachtig, uiteraard met rum en romig met tropisch fruit en een pepertje. De afdronk is lang en heeft een pepertje, kruiden, tropisch fruit en hints van chocolade en appel.
etiket
Lees meer over deze Dutch Blend die 10 maanden op een Jamaïca rum-barrel rijpte. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
COGNAC FINISH
Als je de Dutch Blend 14 maanden op een cognac-vat laat finishen wordt deze amberkleurig, met in de geur rozijnen, cognac, eikenhout, rood fruit, vijgen en vanille. De romige, elegante smaak heeft rozijnen, hints van leer en tabak, gedroogd fruit, een klein bittertje van hout. De afdronk is warm en lang. Het idee dat je misschien toch cognac dronk is niet raar...
etiket
WHISKY
COGNAC FINISH
Als je de Dutch Blend 14 maanden op een cognac-vat laat finishen wordt deze amberkleurig, met in de geur rozijnen, cognac, eikenhout, rood fruit, vijgen en vanille. De romige, elegante smaak heeft rozijnen, hints van leer en tabak, gedroogd fruit, een klein bittertje van hout. De afdronk is warm en lang. Het idee dat je misschien toch cognac dronk is niet raar...
etiket
Lees meer over deze Dutch Blend die 16 maanden in een cognac-vat rijpte.. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
DUTCH WINTERBLEND
Speciale, gelimiteerde editie van onze Dutch Blend met meer turf en sherry dan in de gewone Dutch Blend. Deze stevige blend heeft in de geur zachte turfrook, citrus, tropisch fruit, rozijn, bijenwas en kruiden. In deze romige, verwarmende whisky proef je: sherry, gedroogd fruit, turfrook en rozijnen. De lange afdronk heeft rook, gedroogd fruit en een hintje leer.
etiket
WHISKY
DUTCH WINTERBLEND
Speciale, gelimiteerde editie van onze Dutch Blend met meer turf en sherry dan in de gewone Dutch Blend. Deze stevige blend heeft in de geur zachte turfrook, citrus, tropisch fruit, rozijn, bijenwas en kruiden. In deze romige, verwarmende whisky proef je: sherry, gedroogd fruit, turfrook en rozijnen. De lange afdronk heeft rook, gedroogd fruit en een hintje leer.
etiket
Lees meer over deze Dutch Winterblend..
WHISKY
RODE WIJN FINISH
Deze Dutch Blend lag na het blenden 10 maanden op een rode-wijnvat, waarin eerder een stevige rode Bourgogne zat. De wijninvloed is in kleur, smaak en geur goed te herkennen. Deze kruidig-fruitige whisky geurt naar rozijnen, rood en gedroogd fruit en een hintje zoethout. In de smaak een pepertje, gedroogde abrikoos, rood fruit, eiken en kruidig. De warme, lange afdronk heeft rood fruit en eikenhout.
etiket
WHISKY
RODE WIJN FINISH
Deze Dutch Blend lag na het blenden 10 maanden op een rode-wijnvat, waarin eerder een stevige rode Bourgogne zat. De wijninvloed is in kleur, smaak en geur goed te herkennen. Deze kruidig-fruitige whisky geurt naar rozijnen, rood en gedroogd fruit en een hintje zoethout. In de smaak een pepertje, gedroogde abrikoos, rood fruit, eiken en kruidig. De warme, lange afdronk heeft rood fruit en eikenhout.
etiket
Lees meer over deze Whisky gefinished in een rood Bourgogne-vat. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
MILLSTONE 2017 PEATED OLOROSO
Weer een mooie geturfde Millstone-whisky: genuanceerd met toch enorm veel smaak. De angel share was hoog, het heeft hard gerijpt. In de geur rook, rozijnen, turf, fruit, kersen en boenwas. De whisky smaakt romig en heeft sherry, fruit, turfrook, een pepertje, perzik en rozijnen. De afdronk is lang, waarbij de rook en turf steeds meer fruit en rozijnen krijgen.
etiket
WHISKY
MILLSTONE 2017 PEATED OLOROSO
Weer een mooie geturfde Millstone-whisky: genuanceerd met toch enorm veel smaak. De angel share was hoog, het heeft hard gerijpt. In de geur rook, rozijnen, turf, fruit, kersen en boenwas. De whisky smaakt romig en heeft sherry, fruit, turfrook, een pepertje, perzik en rozijnen. De afdronk is lang, waarbij de rook en turf steeds meer fruit en rozijnen krijgen.
etiket
Lees meer over deze Millstone 2017 Peated Oloroso. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
TEQUILA CASK FINISH
We hebben de Dutch Blend 7 maanden gefinished op een vat waarin een gerijpte tequila van 100% agave zat. De tequila geeft de whisky mooie, zomerse florale en kruidige tonen. In de geur: floraal, citrus, hintje graan, iets eikenhout en gras. De smaak is krachtig met frisse hints, florale tonen, citrus, een bittertje, tabak en leer. De lange nasmaak houdt het florale karakter en heeft allerlei hints van planten, citrus en hout.
etiket
WHISKY
TEQUILA CASK FINISH
We hebben de Dutch Blend 7 maanden gefinished op een vat waarin een gerijpte tequila van 100% agave zat. De tequila geeft de whisky mooie, zomerse florale en kruidige tonen. In de geur: floraal, citrus, hintje graan, iets eikenhout en gras. De smaak is krachtig met frisse hints, florale tonen, citrus, een bittertje, tabak en leer. De lange nasmaak houdt het florale karakter en heeft allerlei hints van planten, citrus en hout.
etiket
Lees meer over deze Tequila Cask Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
MILLSTONE 2017 HEAVILY PEATED PX
We hebben Millstone Heavily Peated PX gebotteld, een prachtige Nederlandse single malt die heeft gerijpt op een refill PX hogshead. Deze Nederlandse whisky doet in de geur denken aan lang vervlogen tijden van de ouderwetse Islay uit de jaren '70: carboleum, lijnolie, iets van de lucht in een ouderwets ziekenhuis. Je proeft appel, fruit, turfrook, een pepertje, iets boter en havermout. De nasmaak is lang met rook, turf en steeds meer fruit, vooral appel en peer. Het alcoholpercentage is 51,2%.
etiket
WHISKY
MILLSTONE 2017 HEAVILY PEATED PX
We hebben Millstone Heavily Peated PX gebotteld, een prachtige Nederlandse single malt die heeft gerijpt op een refill PX hogshead. Deze Nederlandse whisky doet in de geur denken aan lang vervlogen tijden van de ouderwetse Islay uit de jaren '70: carboleum, lijnolie, iets van de lucht in een ouderwets ziekenhuis. Je proeft appel, fruit, turfrook, een pepertje, iets boter en havermout. De nasmaak is lang met rook, turf en steeds meer fruit, vooral appel en peer. Het alcoholpercentage is 51,2%.
etiket
Lees meer over deze Millstone 2017 Heavily Peated. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
PX CASK FINISH
Deze Vintage van de Dutch Blended Whisky heeft negen maanden gerijpt op een First Fill Pedro Ximénez Hogshead. De tonen van PX - een versterkte wijn - zijn stevig, maar niet te overheersend. Neus: rozijnen, rijp rood fruit, kruiden, iets amandel, zacht zoetje. Smaak: stevig, rozijnen, sherrytonen, gedroogd fruit, pruimen, hints van koffie en tabak en kruiden. De finish is lang met gedroogd fruit, rozijn, en vervolgens hints van leer en tabak.
etiket
WHISKY
PX CASK FINISH
Deze Vintage van de Dutch Blended Whisky heeft negen maanden gerijpt op een First Fill Pedro Ximénez Hogshead. De tonen van PX - een versterkte wijn - zijn stevig, maar niet te overheersend. Neus: rozijnen, rijp rood fruit, kruiden, iets amandel, zacht zoetje. Smaak: stevig, rozijnen, sherrytonen, gedroogd fruit, pruimen, hints van koffie en tabak en kruiden. De finish is lang met gedroogd fruit, rozijn, en vervolgens hints van leer en tabak.
etiket
Lees meer over deze Whisky met PX Cask Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
PEATED CASK FINISH
Onze Dutch Blended whisky heeft zes maanden gefinished op een hogshead waar eerder zes jaar Bunnahabhain Staoisha in zat, een zwaar geturfde whisky. De turfrook proef je goed in de blend! Neus: fruitig, genuanceerde turfrook, vanille, kruiden, toffee, moutig. Smaak: zacht, fruit, turfrook, bittertje en kruidig. De finish is lang. De turfrook blijft hangen, er komt een fruitige warmte langzaam naar boven.
etiket
WHISKY
PEATED CASK FINISH
Onze Dutch Blended whisky heeft zes maanden gefinished op een hogshead waar eerder zes jaar Bunnahabhain Staoisha in zat, een zwaar geturfde whisky. De turfrook proef je goed in de blend! Neus: fruitig, genuanceerde turfrook, vanille, kruiden, toffee, moutig. Smaak: zacht, fruit, turfrook, bittertje en kruidig. De finish is lang. De turfrook blijft hangen, er komt een fruitige warmte langzaam naar boven.
etiket
Lees meer over deze Whisky met Peated Cask Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
WHITE PORT FINISH
De Dutch Blend heeft zes maanden gefinished op een vers hogshead van net geen 240 liter waar minimaal 8 jaar witte port in zat. Neus: rood fruit, appel, kruidig,vanille, iets moutig en hints van vijgen. Smaak: zacht, kruidig, rozijnen, fruitig, hints van eikenhout, peer en lichte chocoladetonen. De finish is lang en warm, het zoete van fruit en snoep overheerst.
etiket
WHISKY
WHITE PORT FINISH
De Dutch Blend heeft zes maanden gefinished op een vers hogshead van net geen 240 liter waar minimaal 8 jaar witte port in zat. Neus: rood fruit, appel, kruidig,vanille, iets moutig en hints van vijgen. Smaak: zacht, kruidig, rozijnen, fruitig, hints van eikenhout, peer en lichte chocoladetonen. De finish is lang en warm, het zoete van fruit en snoep overheerst.
etiket
Lees meer over deze Whisky met White Port Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
ST. EMILION FINISH
De finish van St. Emilion wijn geeft de Dutch blended whisky een kleur van diep amber, bijna rood. In de neus heeft het rood fruit, vanille, iets kruidigs, rozijn en aarbei. De smaak: stevig, rood fruit, rozijn, zoethout met en hint van noten en snoep. De nasmaak is middellang met hints van rood fruit, snoep en eikenhout.
etiket
WHISKY
ST. EMILION FINISH
De finish van St. Emilion wijn geeft de Dutch blended whisky een kleur van diep amber, bijna rood. In de neus heeft het rood fruit, vanille, iets kruidigs, rozijn en aarbei. De smaak: stevig, rood fruit, rozijn, zoethout met en hint van noten en snoep. De nasmaak is middellang met hints van rood fruit, snoep en eikenhout.
etiket
Lees meer over deze Whisky met St. Emilion Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
RUM BARREL FINISH
Ruim negen maanden rijpte een speciaal gemaakte batch Dutch Premium Blend in een Foursquare rumvat. De whisky heeft van het vat stevige rum-tonen meegekregen, zacht, een mooie balans met toch wel veel kracht, de rum is duidelijk waarneembaar. Kruidig, fruitig en met een lange warme afdronk. Tip: proef deze eens naast de Rum met Whisky Barrel Finish.
etiket
WHISKY
RUM BARREL FINISH
Ruim negen maanden rijpte een speciaal gemaakte batch Dutch Premium Blend in een Foursquare rumvat. De whisky heeft van het vat stevige rum-tonen meegekregen, zacht, een mooie balans met toch wel veel kracht, de rum is duidelijk waarneembaar. Kruidig, fruitig en met een lange warme afdronk. Tip: proef deze eens naast de Rum met Whisky Barrel Finish.
etiket
Lees meer over deze Whisky met Rum Barrel Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
MILLSTONE 2014, TRIPLE DISTILLED 1ST FILL PX
Heel af en toe maakt de firma Zuidam een drie keer gedistilleerde whisky. Tot nu toe hebben ze die nog nooit uitgebracht, voor Beek een buitenkans! Deze Triple Distilled Millstone whisky heeft ruim 3½ jaar gerijpt in een ruim 70 jaar oud Pedro Ximenez sherryvat. Dit soort vaten ziet men als de beste ter wereld. De kleur is erg donker, de neus geeft wat zoetigheid, rozijnen, kruiden tabak en leer. De smaak is erg vol, krachtig met een zacht zoetje, kruiden en fruit. De nasmaak is lang, warm en verandert voortdurend.
etiket
WHISKY
MILLSTONE 2014
Heel af en toe maakt de firma Zuidam een drie keer gedistilleerde whisky. Tot nu toe hebben ze die nog nooit uitgebracht, voor Beek een buitenkans! Deze Triple Distilled Millstone whisky heeft ruim 3½ jaar gerijpt in een ruim 70 jaar oud Pedro Ximenez sherryvat. Dit soort vaten ziet men als de beste ter wereld. De kleur is erg donker, de neus geeft wat zoetigheid, rozijnen, kruiden tabak en leer. De smaak is erg vol, krachtig met een zacht zoetje, kruiden en fruit. De nasmaak is lang, warm en verandert voortdurend.
etiket
Lees meer over deze Millstone 2014 Triple Distilled PX. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
UIT 2008, 1ST FILL SHERRY BUTT
Dit eerste vat whisky in de vintage-serie, een First Fill Sherry Butt, leverde 844 flessen op. Deze vintage single malt uit 2008 - waarvan we de afkomst helaas niet mogen noemen - heeft in de geur rozijnen, kruiden, rijp rood fruit, ananas en een hintje vanille. Naast rozijnen en kruiden is de smaak romig met eikenhout en cacao. Een mooie indruk van pure chocolade, kers, leer en tabak blijft hangen.
etiket
WHISKY
UIT 2008, 1ST FILL SHERRY BUTT
Dit eerste vat whisky in de vintage-serie, een First Fill Sherry Butt, leverde 844 flessen op. Deze vintage single malt uit 2008 - waarvan we de afkomst helaas niet mogen noemen - heeft in de geur rozijnen, kruiden, rijp rood fruit, ananas en een hintje vanille. Naast rozijnen en kruiden is de smaak romig met eikenhout en cacao. Een mooie indruk van pure chocolade, kers, leer en tabak blijft hangen.
etiket
Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
COGNAC
COGNAC
GIBOIN 2014 (BORDERIES)
Een stevige, bijna boerse cognac die 9 jaar heeft gerijpt op Frans eiken. Herkomst is uit de bijzondere Borderies cru, net boven het hart van de Cognac. De geur: kruidig, rozijnen en krenten, iets fruitig, eikenhout. De smaak is krachtig, met rozijn, leer, tabak, peper, kruidig, iets vanille en rijp tropisch fruit. Deze cognac heeft een lange en intense afdronk, waarbij iets van koffie komt en de fruitigheid langzaam toeneemt.
etiket
COGNAC
GIBOIN 2014 (BORDERIES)
Een stevige, bijna boerse cognac die 9 jaar heeft gerijpt op Frans eiken. Herkomst is uit de bijzondere Borderies cru, net boven het hart van de Cognac. De geur: kruidig, rozijnen en krenten, iets fruitig, eikenhout. De smaak is krachtig, met rozijn, leer, tabak, peper, kruidig, iets vanille en rijp tropisch fruit. Deze cognac heeft een lange en intense afdronk, waarbij iets van koffie komt en de fruitigheid langzaam toeneemt.
etiket
Lees meer over deze Giboin 2014 (Borderies)Â
COGNAC
GIBOIN 2010 (BORDERIES)
Een stevige en intense, ambachtelijke cognac van Giboin uit de Borderies van 9 jaar oud. Na een half jaar op Pineaux de Charentes-vaten, rijpte het 6 jaar op Frans eiken, in de laatste 2,5 jaar werd in een groot assemblage-vat heel langzaam verdund naar bijna 46%. De geur is kruidig met hints van rozijnen en krenten, tonen van eikenhout en wat fruitig. De smaak is na een paar minuten stevig, zonder scherpte: we we proeven rozijnen, leer en tabak, peper, eikenhout, iets vanille en rijp tropisch fruit. De finish is lang en intens, hout en fruit met hints van koffie en leer.
etiket
COGNAC
GIBOIN 2010 (BORDERIES)
Een stevige en intense, ambachtelijke cognac van Giboin uit de Borderies van 9 jaar oud. Na een half jaar op Pineaux de Charentes-vaten, rijpte het 6 jaar op Frans eiken, in de laatste 2,5 jaar werd in een groot assemblage-vat heel langzaam verdund naar bijna 46%. De geur is kruidig met hints van rozijnen en krenten, tonen van eikenhout en wat fruitig. De smaak is na een paar minuten stevig, zonder scherpte: we we proeven rozijnen, leer en tabak, peper, eikenhout, iets vanille en rijp tropisch fruit. De finish is lang en intens, hout en fruit met hints van koffie en leer.
etiket
Lees meer over deze Giboin 2010 (Borderies) Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
BEEKRONI
BEEKRONI
COCKTAIL
Onze variant van de Negroni, een populaire Italiaanse cocktail, gemaakt van Beek Rooibos Gin, Beek Bitter van Kruiden en Beek Vermouth di Torino. Kant en klaar om te drinken, liefst met ijs en een schijfje sinaasappel. Kruidig, rijp fruit en mooi bittertje, lange, warme afdronk. Een kneepje sap uit een sinaasappel maakt hem zachter.
etiket
BEEKRONI
COCKTAIL
Onze variant van de Negroni, een populaire Italiaanse cocktail, gemaakt van Beek Rooibos Gin, Beek Bitter van Kruiden en Beek Vermouth di Torino. Kant en klaar om te drinken, liefst met ijs en een schijfje sinaasappel. Kruidig, rijp fruit en mooi bittertje, lange, warme afdronk. Een kneepje sap uit een sinaasappel maakt hem zachter.
etiket
Lees meer over de Beekroni
VERMOUTH
VERMOUTH
DI TORINO
Een klassieke drank: een versterkte rode wijn, met veel kruiden waaronder absint. Deze komt uit Turijn, de hoofdstad van vermouth. Drink deze droge, donkerrode vermouth puur met ijs en een schijfje sinaasappel. Ook lekker met bruiswater of in cocktails. Kruidig, vol en rond, licht fruitig met een zoetje. Dik en zacht mondgevoel.
etiket
VERMOUTH
DI TORINO
Een klassieke drank: een versterkte rode wijn, met veel kruiden waaronder absint. Deze komt uit Turijn, de hoofdstad van vermouth. Drink deze droge, donkerrode vermouth puur met ijs en een schijfje sinaasappel. Ook lekker met bruiswater of in cocktails. Kruidig, vol en rond, licht fruitig met een zoetje. Dik en zacht mondgevoel.
etiket
Lees meer over de Vermouth Di Torino
SPICED RUM
SPICED RUM
RODE PEPER
Een rum waarin op de ouderwetse manier kruiden enige tijd getrokken hebben. Het ruikt alsof je een toko binnenstapt: kaneel, anijs, kardemom, gember, kruidnagel, rozemarijn en nootmuskaat. En wat deze bijzonder maakt: rode peper, merkbaar pittig maar niet overheersend. Lekker om puur te drinken. In de cola of ginger beer kan ook.
etiket
ook in 20 cl fles verkrijgbaar
SPICED RUM
RODE PEPER
Een rum waarin op de ouderwetse manier kruiden enige tijd getrokken hebben. Het ruikt alsof je een toko binnenstapt: kaneel, anijs, kardemom, gember, kruidnagel, rozemarijn en nootmuskaat. En wat deze bijzonder maakt: rode peper, merkbaar pittig maar niet overheersend. Lekker om puur te drinken. In de cola of ginger beer kan ook.
etiket
ook in 20 cl fles verkrijgbaar
Lees meer over de Spiced Rum met rode peper.
Naast 70cl uitvoering, ook in 20 cl fles verkrijgbaar.
SPECULAAS LIKEUR
SPECULAASLIKEUR
MET AMANDEL
Een zachte, niet te zoete, krachtige likeur met pure ingrediënten: kaneelstokjes uit Ceylon, groene kardemompeulen, witte peper, kruidnagels, verse vanillestokjes uit Madagaskar, Indiase gemberwortel en muskaatnoten vormen de boventoon van speculaas. Mooi afgemaakt met geroosterde bittere amandelen.
etiket
SPECULAASLIKEUR
MET AMANDEL
Een zachte, niet te zoete, krachtige likeur met pure ingrediënten: kaneelstokjes uit Ceylon, groene kardemompeulen, witte peper, kruidnagels, verse vanillestokjes uit Madagaskar, Indiase gemberwortel en muskaatnoten vormen de boventoon van speculaas. Mooi afgemaakt met geroosterde bittere amandelen.
etiket
Lees meer over de Speculaaslikeur met amandelen
Naast 70cl uitvoering, ook in 20 cl fles verkrijgbaar.
AMARETTO
AMARETTO
AMANDELLIKEUR
Een ambachtelijke amandellikeur van pure, echte amandelen. Smaakt als vloeibare amandelspijs: niet te zoet, zacht van smaak en toch krachtig en in balans, waarbij de bittere amandelen goed overeind blijven. Drink deze amaretto puur of in de mix. Tip: Ook erg lekker in de koffie! Of probeer eens een scheutje amaretto in een gin & tonic.
etiket
AMARETTO
AMANDELLIKEUR
​Een ambachtelijke amandellikeur van pure, echte amandelen. Smaakt als vloeibare amandelspijs: niet te zoet, zacht van smaak en toch krachtig en in balans. Waarbij de bittere amandelen goed overeind blijven. Drink deze amaretto puur of in de mix. Tip: Ook erg lekker in de koffie! Of probeer eens een scheutje amaretto in een gin & tonic.
etiket
Lees meer over de Amaretto
Naast 70cl uitvoering, ook in 20 cl fles verkrijgbaar.
LIMONCELLO
LIMONCELLO
OP GRAPPA BASIS
Een limoncello verrijkt met een extra touch van ca. 5% Moscato grappa, enige weken getrokken met het geel van citroenschillen. De geur is zacht en fris, uiteraard citroen met heel licht een zweempje grappa. De smaak heeft citroen, is vrij stevig, niet te zoet met een licht bittertje. Tip: uit de koelkast net iets lekkerder dan de diepvries.
etiket
Â
LIMONCELLO
OP GRAPPA BASIS
Een limoncello verrijkt met een extra touch van ca. 5% Moscato grappa, enige weken getrokken met het geel van citroenschillen. De geur is zacht en fris, uiteraard citroen met heel licht een zweempje grappa. De smaak heeft citroen, is vrij stevig, niet te zoet met een licht bittertje. Tip: uit de koelkast net iets lekkerder dan de diepvries.
etiket
Lees meer over de Limoncello op grappa basis
Naast 70cl uitvoering, ook in 20 cl fles verkrijgbaar.
LIQUEUR D’ORANGE
LIQUEUR D'ORANGE
OP RUM BASIS
Een uitgebalanceerde, zachte doch krachtige sinaasappellikeur. Vol smaak van zoete en bittere sinaasappels, van zowel de vrucht als de essentiële olie uit de schil. Ruikt zacht, met hints van sinaasappel, mandarijn en iets van perziksnoep. Drink deze puur of licht gekoeld. Geschikt voor mixen met een bubbel, in cocktails en de keuken!
etiket
LIQUEUR D'ORANGE
OP RUM BASIS
Een uitgebalanceerde, zachte doch krachtige sinaasappellikeur. Vol smaak van zoete en bittere sinaasappels, van zowel de vrucht als de essentiële olie uit de schil. Ruikt zacht, met hints van sinaasappel, mandarijn en iets van perziksnoep. Drink deze puur of licht gekoeld. Geschikt voor mixen met een bubbel, in cocktails en de keuken!
Lees meer over de Liqueur d’Orange op rum basis.
Naast 70cl uitvoering, ook in 20 cl fles verkrijgbaar.
CHOCOLADE
CHOCOLADE
KARAMEL ZEEZOUT
Een volle, diepe chocoladelikeur van cacaobonen met karamel en een subtiel hintje zeezout. De chocolade is mondvullend, vol van smaak en niet te vet of te zoet. Op de chocoladebasis proef je goed de karamel en het tinteltje van zeezout. Op zoek naar topkwaliteit is deze likeur ontwikkeld in samenwerking met Chocolaterie 'De Swaen.'
etiket
CHOCOLADE
KARAMEL ZEEZOUT
Een volle, diepe chocoladelikeur van cacaobonen met karamel en een subtiel hintje zeezout. De chocolade is mondvullend, vol van smaak en niet te vet of te zoet. Op de chocoladebasis proef je goed de karamel en het tinteltje van zeezout. Op zoek naar topkwaliteit is deze likeur ontwikkeld in samenwerking met Chocolaterie 'De Swaen.'
etiket
ook in 20 cl fles verkrijgbaar
Lees meer over de Chocolade Karamel Zeezout. Naast 70cl uitvoering, ook in 20 cl fles verkrijgbaar.