OVERZICHT
Hieronder vind je per dranksoort het overzicht van alles wat we maken en gebotteld hebben.
Bottelingen van vaten in de Vintage-serie zijn genummerd en gelimiteerd in oplage. Als er ‘uitverkocht bij de groothandel’ bij staat kun je soms nog wel een fles bemachtigen bij een individuele drankspeciaalzaak. De Artists’ serie heeft eveneens een gelimiteerde oplage en is beperkt verkrijgbaar.
EAU DE VIE

EAU DE VIE
LEON 2019 - ELSTAR
In deze eau de vie zijn Elstar appels gedistilleerd. De eau de vie heeft een jaar gerijpt op hogshead waar eerder tawny port in zat. Gemaakt door Leon, een Nederlandse distillateur van fruit. Neus: appel, kruiden, appeltaart, rozijnen, hints van port. Smaak:fruit, appel, kruiden, bittertje van eik, marsepein. De finish is lang: de fruitige tonen worden warmer en warmer en gaan over in appeltaart en kruiden.
etiket

EAU DE VIE
LEON 2019 - ELSTAR
In deze eau de vie zijn Elstar appels gedistilleerd. De eau de vie heeft een jaar gerijpt op hogshead waar eerder tawny port in zat. Gemaakt door Leon, een Nederlandse distillateur van fruit. Neus: appel, kruiden, appeltaart, rozijnen, hints van port. Smaak:fruit, appel, kruiden, bittertje van eik, marsepein. De finish is lang: de fruitige tonen worden warmer en warmer en gaan over in appeltaart en kruiden.
etiket
Lees meer over deze Leon 2019 gerijpt op een Tawny portvat
EAU DE VIE
POMMES DE PUILLY
In de artists' serie: eau de vie van Bramley appels uit de Franse tuin van kunstschilder Wouter Berns. Een jaar gerijpt op een first fill Quarter Cask waar Millstone whisky in zat. Het betreft een kleine, exclusieve oplage van 120 flessen, die alleen lokaal in Kampen te verkrijgen zal zijn.
etiket

EAU DE VIE
POMMES DE PUILLY
In de artists' serie: eau de vie van Bramley appels uit de Franse tuin van kunstschilder Wouter Berns. Een jaar gerijpt op een first fill Quarter Cask waar Millstone whisky in zat. Het betreft een kleine, exclusieve oplage van 120 flessen, die alleen lokaal in Kampen te verkrijgen zal zijn.
etiket
Lees meer over deze Pommes de Puilly uit de Artist’s serie.
CALVADOS

CALVADOS
TOUTAIN 2012, BORDEAUX VAT
Een traditioneel gestookte aan de lucht gegiste calvados van Toutain, die na de eerste rijping vier jaar op een Bordeaux-vat lag. De calvados heeft een diepe, warme kleur. Voor het alcoholpercentage kozen we 46,4%. De geur is fruitig en kruidig tegelijk, de appel is zeker aanwezig. Romig, een hint van Tarte Tartin met een randje eikenhout. De smaak is intens, warm, fruitig en kruidig. Vanille, appels, hout en een hintje peper. De finish is lang en warm, de appel blijft overeind en er komen tonen van oud leer en rijp fruit. Een mooie fruitige en stevige calvados!
etiket

CALVADOS
TOUTAIN 2012, BORDEAUX VAT
Een traditioneel gestookte aan de lucht gegiste calvados van Toutain, die na de eerste rijping vier jaar op een Bordeaux-vat lag. De calvados heeft een diepe, warme kleur. Voor het alcoholpercentage kozen we 46,4%. De geur is fruitig en kruidig tegelijk, de appel is zeker aanwezig. Romig, een hint van Tarte Tartin met een randje eikenhout. De smaak is intens, warm, fruitig en kruidig. Vanille, appels, hout en een hintje peper. De finish is lang en warm, de appel blijft overeind en er komen tonen van oud leer en rijp fruit. Een mooie fruitige en stevige calvados!
etiket
Lees meer over deze Toutain 2012 gerijpt op een Bordeauxvat
CALVADOS
TOUTAIN 2012, ELZASSER VAT
Traditioneel gemaakt: wachten tot de appels in het lange gras vallen omdat ze precies rijp genoeg zijn. Toutain zoekt elk jaar op smaak de juiste verhouding tussen de 35 appelrassen die op hun land groeien, fermenteert deze zonder gist en stookt in een generaties oude kolom still. Deze rijpte 4 jaar in een 3000 liter-calvadosvat, daarna 2 in een Elzasser wijnvat. Een calvados met in de geur appel en een hintje vanille. In de smaak veel appel, rozijn, gekruid en een subtiel zoetje. Het doet denken aan een mooie tarte tatin met een randje gekarameliseerde suiker.
etiket

CALVADOS
TOUTAIN 2012
Traditioneel gemaakt: wachten tot de appels in het lange gras vallen omdat ze precies rijp genoeg zijn. Toutain zoekt elk jaar op smaak de juiste verhouding tussen de 35 appelrassen die op hun land groeien, fermenteert deze zonder gist en stookt in een generaties oude kolom still. Deze rijpte 4 jaar in een 3000 liter-calvadosvat, daarna 2 in een Elzasser wijnvat. Een calvados met in de geur appel en een hintje vanille. In de smaak veel appel, rozijn, gekruid en een subtiel zoetje. Het doet denken aan een mooie tarte tatin met een randje gekarameliseerde suiker.
etiket
Lees meer over deze Toutain 2012 gerijpt op een Elzasser vat. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
BITTER

BITTER
VAN KRUIDEN
De eerste distillaten werden gemaakt in middeleeuwse kloosters met kruiden. Onze bitter is gemaakt met achttien kruiden zoals gember, kalmoes en kinabast, met een beetje suiker. Dit geeft een stevige bitter die puur en in cocktails, zoals een negroni, uitstekend tot z'n recht komt.
etiket
ingrediënten
zoethout, jeneverbes, majoraan, gentiaan, kalmoes, kinabast, kruidnagel, kaneel, zoete sinaasappel, bitter sinaasappel, grapefruit, citroen, vanille, nootmuskaat, kardemom, verveine, gember, anijszaad, suiker

BITTER
VAN KRUIDEN
De eerste distillaten werden gemaakt in middeleeuwse kloosters met kruiden. Onze bitter is gemaakt met achttien kruiden zoals gember, kalmoes en kinabast, met een beetje suiker. Dit geeft een stevige bitter die puur en in cocktails, zoals een negroni, uitstekend tot z'n recht komt.
etiket
ingrediënten
zoethout, jeneverbes, majoraan, gentiaan, kalmoes, kinabast, kruidnagel, kaneel, zoete sinaasappel, bitter sinaasappel, grapefruit, citroen, vanille, nootmuskaat, kardemom, verveine, gember, anijszaad, suiker
RUM

RUM
QUALITY BLEND
Een blend van zes kwaliteitsrums uit het Caraïbisch gebied: Barbados, Guyana, Cuba en drie verschillende uit Jamaica. De leeftijden variëren van een half tot acht jaar gerijpt op vat. De rum is zacht met mooie tonen van vanille en toffee. Fruit en kruiden zorgen voor een tropisch gevoel.
etiket
ingrediënten
ongelagerde Jamaica pot still rum (Hampden, Worthy Park, Monymusk)
2-5 jaar oude rum uit Guyana (Demerara)
8 jaar rum uit Barbados (Foursquare)
5 jaar oude rum uit Cuba (confidentieel)

RUM
QUALITY BLEND
Een blend van zes kwaliteitsrums uit het Caraïbisch gebied: Barbados, Guyana, Cuba en drie verschillende uit Jamaica. De leeftijden variëren van een half tot acht jaar gerijpt op vat. De rum is zacht met mooie tonen van vanille en toffee. Fruit en kruiden zorgen voor een tropisch gevoel.
etiket
ingrediënten
ongelagerde Jamaica pot still rum (Hampden, Worthy Park, Monymusk)
2-5 jaar oude rum uit Guyana (Demerara)
8 jaar rum uit Barbados (Foursquare)
5 jaar oude rum uit Cuba (confidentieel)
RUM
WHISKY BARREL FINISH
Ruim negen maanden rijpte onze Quality Blended rum op een vat waarin hiervoor Jack Daniels zat. Het Jack Daniels-vat heeft onze rum veel vanille gegeven, dat geeft een zachte, iets zoete rum met veel fruit en kruiden. De afdronk is vrij lang, langzaam komen er ook houttonen in. Tip: proef deze eens naast de Whisky met Rum Barrel Finish.
etiket

RUM
WHISKY BARREL FINISH
Ruim negen maanden rijpte onze Quality Blended rum op een vat waarin hiervoor Jack Daniels zat. Het Jack Daniels-vat heeft onze rum veel vanille gegeven, dat geeft een zachte, iets zoete rum met veel fruit en kruiden. De afdronk is vrij lang, langzaam komen er ook houttonen in. Tip: proef deze eens naast de Whisky met Rum Barrel Finish.
etiket
Lees meer over deze Rum met Whisky Barrel Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
RUM
FOURSQUARE 2005
Een 13 jaar oude rum uit Barbados van de Foursquare distilleerderij, waar we groot fan van zijn. Niet voor niets is een 8 jaar oude Foursquare de basis van onze Quality blend. Ze voegen, net als wij, nooit suiker toe. De rum is gedistilleerd in november 2005 en door ons uit het vat gehaald op 11 december 2018. De rum heeft gerijpt in een bourbon vat: eerst een jaar of 5 in Barbados, daarna nog ruim 8 jaar in Noord-Engeland. Het resultaat is een krachtige, fruitige rum met hints van vanille, tropisch fruit en eikenhout. De balans is erg mooi, vrij van scherpe alcoholen.
etiket

RUM
FOURSQUARE 2005
Een 13 jaar oude rum uit Barbados van de Foursquare distilleerderij, waar we groot fan van zijn. Niet voor niets is een 8 jaar oude Foursquare de basis van onze Quality blend. Ze voegen, net als wij, nooit suiker toe. De rum is gedistilleerd in november 2005 en door ons uit het vat gehaald op 11 december 2018. De rum heeft gerijpt in een bourbon vat: eerst een jaar of 5 in Barbados, daarna nog ruim 8 jaar in Noord-Engeland. Het resultaat is een krachtige, fruitige rum met hints van vanille, tropisch fruit en eikenhout. De balans is erg mooi, vrij van scherpe alcoholen.
etiket
Lees meer over deze Foursquare 2005 Single Cask Rum
GIN

GIN
ROOIBOS
Een krachtige, maar zachte gin op basis van rooibos uit Zuid-Afrika, met jeneverbes, koriander, citrus, kardemom, zoethout, vanille, angelica en iriswortel. Geschikt om puur te drinken, in cocktails en uiteraard met tonic: kies een stevige tonic en serveer het met zacht fruit zoals mango of perzik.
etiket
ingrediënten
rooibos, jeneverbes, koriander, verse sinaasappel, verse citroen, angelica wortel, vanille, zoethout, kardemom, iriswortel

GIN
ROOIBOS
Een krachtige, maar zachte gin op basis van rooibos uit Zuid-Afrika, met jeneverbes, koriander, citrus, kardemom, zoethout, vanille, angelica en iriswortel. Geschikt om puur te drinken, in cocktails en uiteraard met tonic: kies een stevige tonic en serveer het met zacht fruit zoals mango of perzik.
etiket
ingrediënten
rooibos, jeneverbes, koriander, verse sinaasappel, verse citroen, angelica wortel, vanille, zoethout, kardemom, iriswortel
GIN
WALNOOT
Een amberkleurige gin. De bitterheid van de walnoten wordt mooi in balans gehouden door de friszure appeltjes en incabessen. Tegen een achtergrond van jeneverbes, koriander, citrus, kardemom en een hintje zoethout is deze gin wat warmer en dieper dan de Beek rooibos gin. En tegelijk ook wat steviger en subtieler, hoewel iets lager in alcohol. Geschikt om puur te drinken, te mixen in cocktails en uiteraard als gin & tonic. Tip: serveer het met een plakje appel en een stukje rode grapefruit.
etiket

GIN
WALNOOT
Een amberkleurige gin. De bitterheid van de walnoten wordt mooi in balans gehouden door de friszure appeltjes en incabessen. Tegen een achtergrond van jeneverbes, koriander, citrus, kardemom en een hintje zoethout is deze gin wat warmer en dieper dan de Beek rooibos gin. En tegelijk ook wat steviger en subtieler, hoewel iets lager in alcohol. Geschikt om puur te drinken, te mixen in cocktails en uiteraard als gin & tonic. Tip: serveer het met een plakje appel en een stukje rode grapefruit.
etiket
Lees meer over deze Gin met walnoot, sterappel en incabes in onze Artists’ serie. Beperkte en genummerde batch.
OUDE GENEVER

OUDE GENEVER
1 JAAR GERIJPT OP VAT
Een eerbetoon aan de genever van vroeger: drie keer gedistilleerd van gerst, rogge en maïs, met zorgvuldig geselecteerde kruiden als jeneverbes, kaneel en zoethout. Minimaal één jaar gerijpt op vat. Een warme, krachtige oude genever, met zachte kruidentonen en met graan in de afdronk.
etiket
ingrediënten
drie maal gedistilleerde moutwijn van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst, graanalcohol en o.a. meegestookte jeneverbes, kaneel, zoethout
ambachtelijk gestookt, gerijpt op Amerikaans eiken

OUDE GENEVER
1 JAAR GERIJPT OP VAT
Een eerbetoon aan de genever van vroeger: drie keer gedistilleerd van gerst, rogge en maïs, met zorgvuldig geselecteerde kruiden als jeneverbes, kaneel en zoethout. Minimaal één jaar gerijpt op vat. Een warme, krachtige oude genever, met zachte kruidentonen en met graan in de afdronk.
etiket
ingrediënten
drie maal gedistilleerde moutwijn van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst, graanalcohol en o.a. meegestookte jeneverbes, kaneel, zoethout
ambachtelijk gestookt, gerijpt op Amerikaans eiken
OUDE GENEVER
ZUIDAM 2015, 1ST FILL PX VAT
Een oude genever van Zuidam die 4 jaar op een first fill Pedro Ximénez sherry-vat heeft gerijpt. Zuidam distilleert in Baarle-Nassau op de ambachtelijke manier mooie kwaliteits genevers van gerst, mais en rogge. Bij de derde keer distilleren gaan er kruiden mee. Deze diepbruine oude genever van 38% heeft een geur van kruiden, rozijnen, vanille, vijgen en wat eikenhout. De smaak is zacht kruidig, met rijp fruit en vijg, een hint eikenhout, leer en tabak. De finish is lang en zacht, waarbij de kruidigheid overgaat in hints van leer en tabak. Een fruitig zoetje maakt het af.
etiket

OUDE GENEVER
ZUIDAM 2015, 1ST FILL PX VAT
Een oude genever van Zuidam die 4 jaar op een first fill Pedro Ximénez sherry-vat heeft gerijpt. Zuidam distilleert in Baarle-Nassau op de ambachtelijke manier mooie kwaliteits genevers van gerst, mais en rogge. Bij de derde keer distilleren gaan er kruiden mee. Deze diepbruine oude genever van 38% heeft een geur van kruiden, rozijnen, vanille, vijgen en wat eikenhout. De smaak is zacht kruidig, met rijp fruit en vijg, een hint eikenhout, leer en tabak. De finish is lang en zacht, waarbij de kruidigheid overgaat in hints van leer en tabak. Een fruitig zoetje maakt het af.
etiket
Lees meer over deze Zuidam 2015 gerijpt op first fill PX vat. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
KORENWIJN

KORENWIJN
1 JAAR VATGERIJPT
Het beste wat men vroeger maakte noemde men korenwijn: vier keer gedistilleerd van gerst, rogge en maïs, met o.a. kaneel, kardemom en majoraan, tenminste één jaar gerijpt. Zachter dan de genever, met lichtkruidige tonen en een vrij lange afdronk die warmte en kruidigheid geeft.
etiket
ingrediënten
vier maal gedistilleerde moutwijn van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst, graanalcohol en o.a. meegestookte kaneel, kardemom, zoethout, anijs en majoraan
ambachtelijk gestookt, gerijpt op Amerikaans eiken

KORENWIJN
1 JAAR VATGERIJPT
Het beste wat men vroeger maakte noemde men korenwijn: vier keer gedistilleerd van gerst, rogge en maïs, met o.a. kaneel, kardemom en majoraan, tenminste één jaar gerijpt. Zachter dan de genever, met lichtkruidige tonen en een vrij lange afdronk die warmte en kruidigheid geeft.
etiket
ingrediënten
vier maal gedistilleerde moutwijn van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst, graanalcohol en o.a. meegestookte kaneel, kardemom, zoethout, anijs en majoraan
ambachtelijk gestookt, gerijpt op Amerikaans eiken
WHISKY

WHISKY
DUTCH PREMIUM BLEND
Batch 5 is er! Met: Millstone (Peated PX en Oloroso), Frysk Hynder, IJsvogel, Eastmoor, Texelse whisky, Horstman en Cley. Batch 5 is zacht, maar toch wat steviger dan batch 4, warm en krachtig, fruitig en kruidig, met hints van leer, tabak en turfrook met een middellange finish.
etiket
ingrediënten
- Millstone (Zuidam): Peated PX
- Millstone (Zuidam): Oloroso
- Frysk Hynder (Us Heit): Port cask 7 yr
- Eastmoor (Kalkwijck): Single Malt 3 yr
- IJsvogel (De IJsvogel): Port cask 4 yr
- Texelse whisky (Landgoed de Bonte Belevenis): Single Smoked Malt
- Texelse whisky (Landgoed de Bonte Belevenis): Single Malt
- Cley (Cley Distillery): Malt & Rye Cask Strength
- Horstman (Distilleerderij Horstman): Rood (Portvat)
- Schotse grain whisky

WHISKY
DUTCH PREMIUM BLEND
Batch 5 is er! Met: Millstone (Peated PX en Oloroso), Frysk Hynder, IJsvogel, Eastmoor, Texelse whisky, Horstman en Cley. Batch 5 is zacht maar steviger dan batch 4, warm en krachtig, fruitig en kruidig, met hints van leer, tabak en turfrook met een middellange finish.
etiket
ingrediënten
- Millstone (Zuidam): Peated PX
- Millstone (Zuidam): Oloroso
- Frysk Hynder (Us Heit): Port cask 7 yr
- Eastmoor (Kalkwijck): Single Malt 3 yr
- IJsvogel (De IJsvogel): Port cask 4 yr
- Texelse whisky (Landgoed de Bonte Belevenis): Single Smoked Malt
- Texelse whisky (Landgoed de Bonte Belevenis): Single Malt
- Cley (Cley Distillery): Malt & Rye Cask Strength
- Horstman (Distilleerderij Horstman): Rood
- Horstman (Distilleerderij Horstman): Grain Whiskey (Port cask)
- Schotse grain whisky
Lees meer over de Dutch Premium Blend
WHISKY
PX CASK FINISH
Deze Vintage van de Dutch Blended Whisky heeft negen maanden gerijpt op een First Fill Pedro Ximénez Hogshead. De tonen van PX - een versterkte wijn - zijn stevig, maar niet te overheersend. Neus: rozijnen, rijp rood fruit, kruiden, iets amandel, zacht zoetje. Smaak: stevig, rozijnen, sherrytonen, gedroogd fruit, pruimen, hints van koffie en tabak en kruiden. De finish is lang met gedroogd fruit, rozijn, en vervolgens hints van leer en tabak.
etiket

WHISKY
PX CASK FINISH
Deze Vintage van de Dutch Blended Whisky heeft negen maanden gerijpt op een First Fill Pedro Ximénez Hogshead. De tonen van PX - een versterkte wijn - zijn stevig, maar niet te overheersend. Neus: rozijnen, rijp rood fruit, kruiden, iets amandel, zacht zoetje. Smaak: stevig, rozijnen, sherrytonen, gedroogd fruit, pruimen, hints van koffie en tabak en kruiden. De finish is lang met gedroogd fruit, rozijn, en vervolgens hints van leer en tabak.
etiket
Lees meer over deze Whisky met PX Cask Finish
WHISKY
PEATED CASK FINISH
Onze Dutch Blended whisky heeft zes maanden gefinished op een hogshead waar eerder zes jaar Bunnahabhain Staoisha in zat, een zwaar geturfde whisky. De turfrook proef je goed in de blend! Neus: fruitig, genuanceerde turfrook, vanille, kruiden, toffee, moutig. Smaak: zacht, fruit, turfrook, bittertje en kruidig. De finish is lang. De turfrook blijft hangen, er komt een fruitige warmte langzaam naar boven.
etiket

WHISKY
PEATED CASK FINISH
Onze Dutch Blended whisky heeft zes maanden gefinished op een hogshead waar eerder zes jaar Bunnahabhain Staoisha in zat, een zwaar geturfde whisky. De turfrook proef je goed in de blend! Neus: fruitig, genuanceerde turfrook, vanille, kruiden, toffee, moutig. Smaak: zacht, fruit, turfrook, bittertje en kruidig. De finish is lang. De turfrook blijft hangen, er komt een fruitige warmte langzaam naar boven.
etiket
Lees meer over deze Whisky met Peated Cask Finish
WHISKY
WHITE PORT FINISH
De Dutch Blend heeft zes maanden gefinished op een vers hogshead van net geen 240 liter waar minimaal 8 jaar witte port in zat. Neus: rood fruit, appel, kruidig,vanille, iets moutig en hints van vijgen. Smaak: zacht, kruidig, rozijnen, fruitig, hints van eikenhout, peer en lichte chocoladetonen. De finish is lang en warm, het zoete van fruit en snoep overheerst.
etiket

WHISKY
WHITE PORT FINISH
De Dutch Blend heeft zes maanden gefinished op een vers hogshead van net geen 240 liter waar minimaal 8 jaar witte port in zat. Neus: rood fruit, appel, kruidig,vanille, iets moutig en hints van vijgen. Smaak: zacht, kruidig, rozijnen, fruitig, hints van eikenhout, peer en lichte chocoladetonen. De finish is lang en warm, het zoete van fruit en snoep overheerst.
etiket
Lees meer over deze Whisky met White Port Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
ST. EMILION FINISH
De finish van St. Emilion wijn geeft de Dutch blended whisky een kleur van diep amber, bijna rood. In de neus heeft het rood fruit, vanille, iets kruidigs, rozijn en aarbei. De smaak: stevig, rood fruit, rozijn, zoethout met en hint van noten en snoep. De nasmaak is middellang met hints van rood fruit, snoep en eikenhout.
etiket

WHISKY
ST. EMILION FINISH
De finish van St. Emilion wijn geeft de Dutch blended whisky een kleur van diep amber, bijna rood. In de neus heeft het rood fruit, vanille, iets kruidigs, rozijn en aarbei. De smaak: stevig, rood fruit, rozijn, zoethout met en hint van noten en snoep. De nasmaak is middellang met hints van rood fruit, snoep en eikenhout.
etiket
Lees meer over deze Whisky met St. Emilion Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
RUM BARREL FINISH
Ruim negen maanden rijpte een speciaal gemaakte batch Dutch Premium Blend in een Foursquare rumvat. De whisky heeft van het vat stevige rum-tonen meegekregen, zacht, een mooie balans met toch wel veel kracht, de rum is duidelijk waarneembaar. Kruidig, fruitig en met een lange warme afdronk. Tip: proef deze eens naast de Rum met Whisky Barrel Finish.
etiket

WHISKY
RUM BARREL FINISH
Ruim negen maanden rijpte een speciaal gemaakte batch Dutch Premium Blend in een Foursquare rumvat. De whisky heeft van het vat stevige rum-tonen meegekregen, zacht, een mooie balans met toch wel veel kracht, de rum is duidelijk waarneembaar. Kruidig, fruitig en met een lange warme afdronk. Tip: proef deze eens naast de Rum met Whisky Barrel Finish.
etiket
Lees meer over deze Whisky met Rum Barrel Finish. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
MILLSTONE 2014, TRIPLE DISTILLED 1ST FILL PX
Heel af en toe maakt de firma Zuidam een drie keer gedistilleerde whisky. Tot nu toe hebben ze die nog nooit uitgebracht, voor Beek een buitenkans! Deze Triple Distilled Millstone whisky heeft ruim 3½ jaar gerijpt in een ruim 70 jaar oud Pedro Ximenez sherryvat, dit soort vaten ziet men als de beste ter wereld. De kleur is erg donker, de neus geeft wat zoetigheid, rozijnen, kruiden tabak en leer. De smaak is erg vol, krachtig met een zacht zoetje, kruiden en fruit. De nasmaak is lang, warm en veranderd voortdurend.
etiket

WHISKY
MILLSTONE 2014
Heel af en toe maakt de firma Zuidam een drie keer gedistilleerde whisky. Tot nu toe hebben ze die nog nooit uitgebracht, voor Beek een buitenkans! Deze Triple Distilled Millstone whisky heeft ruim 3½ jaar gerijpt in een ruim 70 jaar oud Pedro Ximenez sherryvat, dit soort vaten ziet men als de beste ter wereld. De kleur is erg donker, de neus geeft wat zoetigheid, rozijnen, kruiden tabak en leer. De smaak is erg vol, krachtig met een zacht zoetje, kruiden en fruit. De nasmaak is lang, warm en veranderd voortdurend.
etiket
Lees meer over deze Millstone 2014 Triple Distilled PX. Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
WHISKY
UIT 2008, 1ST FILL SHERRY BUTT
Dit eerste vat whisky in de vintage-serie, een First Fill Sherry Butt, leverde 844 flessen op. Deze vintage single malt uit 2008 - waarvan we de afkomst helaas niet mogen noemen - heeft in de geur rozijnen, kruiden, rijp rood fruit, ananas en een hintje vanille. Naast rozijnen en kruiden is de smaak romig met eikenhout en cacao. Een mooie indruk van pure chocolade, kers, leer en tabak blijft hangen.
etiket

WHISKY
UIT 2008, 1ST FILL SHERRY BUTT
Dit eerste vat whisky in de vintage-serie, een First Fill Sherry Butt, leverde 844 flessen op. Deze vintage single malt uit 2008 - waarvan we de afkomst helaas niet mogen noemen - heeft in de geur rozijnen, kruiden, rijp rood fruit, ananas en een hintje vanille. Naast rozijnen en kruiden is de smaak romig met eikenhout en cacao. Een mooie indruk van pure chocolade, kers, leer en tabak blijft hangen.
etiket
COGNAC

COGNAC
GIBOIN 2010 (BORDERIES)
Een stevige en intense, ambachtelijke cognac van Giboin uit de Borderies van 9 jaar oud. Na een half jaar op Pineaux de Charentes-vaten, rijpte het 6 jaar op Frans eiken, in de laatste 2,5 jaar werd in een groot assemblage-vat heel langzaam verdund naar bijna 46%. De geur is kruidig met hints van rozijnen en krenten, tonen van eikenhout en wat fruitig. De smaak is na een paar minuten stevig, zonder scherpte: we we proeven rozijnen, leer en tabak, peper, eikenhout, iets vanille en rijp tropisch fruit. De finish is lang en intens, hout en fruit met hints van koffie en leer.
etiket

COGNAC
GIBOIN 2010 (BORDERIES)
Een stevige en intense, ambachtelijke cognac van Giboin uit de Borderies van 9 jaar oud. Na een half jaar op Pineaux de Charentes-vaten, rijpte het 6 jaar op Frans eiken, in de laatste 2,5 jaar werd in een groot assemblage-vat heel langzaam verdund naar bijna 46%. De geur is kruidig met hints van rozijnen en krenten, tonen van eikenhout en wat fruitig. De smaak is na een paar minuten stevig, zonder scherpte: we we proeven rozijnen, leer en tabak, peper, eikenhout, iets vanille en rijp tropisch fruit. De finish is lang en intens, hout en fruit met hints van koffie en leer.
etiket
Lees meer over deze Giboin 2010 (Borderies) Deze botteling is uitverkocht bij de groothandel.
BEEKRONI

BEEKRONI
COCKTAIL
Onze variant van de Negroni, een populaire Italiaanse cocktail, gemaakt van Beek Rooibos Gin, Beek Bitter van Kruiden en Beek Vermouth di Torino. Kant en klaar om te drinken, liefst met ijs en een schijfje sinaasappel. Kruidig, rijp fruit en mooi bittertje, lange, warme afdronk. Een kneepje sap uit een sinaasappel maakt hem zachter.
etiket

BEEKRONI
COCKTAIL
Onze variant van de Negroni, een populaire Italiaanse cocktail, gemaakt van Beek Rooibos Gin, Beek Bitter van Kruiden en Beek Vermouth di Torino. Kant en klaar om te drinken, liefst met ijs en een schijfje sinaasappel. Kruidig, rijp fruit en mooi bittertje, lange, warme afdronk. Een kneepje sap uit een sinaasappel maakt hem zachter.
etiket
Lees meer over de Beekroni
VERMOUTH

VERMOUTH
DI TORINO
Een klassieke drank: een versterkte rode wijn, met veel kruiden waaronder absint. Deze komt uit Turijn, de hoofdstad van vermouth. Drink deze droge, donkerrode vermouth puur met ijs en een schijfje sinaasappel. Ook lekker met bruiswater of in cocktails. Kruidig, vol en rond, licht fruitig met een zoetje. Dik en zacht mondgevoel.
etiket

VERMOUTH
DI TORINO
Een klassieke drank: een versterkte rode wijn, met veel kruiden waaronder absint. Deze komt uit Turijn, de hoofdstad van vermouth. Drink deze droge, donkerrode vermouth puur met ijs en een schijfje sinaasappel. Ook lekker met bruiswater of in cocktails. Kruidig, vol en rond, licht fruitig met een zoetje. Dik en zacht mondgevoel.
etiket
Lees meer over de Vermouth Di Torino
SPICED RUM

SPICED RUM
RODE PEPER
Een rum waarin op de ouderwetse manier kruiden enige tijd getrokken hebben. Het ruikt alsof je een toko binnenstapt: kaneel, anijs, kardemom, gember, kruidnagel, rozemarijn en nootmuskaat. En wat deze bijzonder maakt: rode peper, merkbaar pittig maar niet overheersend. Lekker om puur te drinken. In de cola of ginger beer kan ook.
etiket

SPICED RUM
RODE PEPER
Een rum waarin op de ouderwetse manier kruiden enige tijd getrokken hebben. Het ruikt alsof je een toko binnenstapt: kaneel, anijs, kardemom, gember, kruidnagel, rozemarijn en nootmuskaat. En wat deze bijzonder maakt: rode peper, merkbaar pittig maar niet overheersend. Lekker om puur te drinken. In de cola of ginger beer kan ook.
etiket
Lees meer over de Spiced Rum met rode peper
SPECULAAS LIKEUR

SPECULAASLIKEUR
MET AMANDEL
Een zachte, niet te zoete, krachtige likeur met pure ingrediënten: kaneelstokjes uit Ceylon, groene kardemompeulen, witte peper, kruidnagels, verse vanillestokjes uit Madagaskar, Indiase gemberwortel en muskaatnoten vormen de boventoon van speculaas. Mooi afgemaakt met geroosterde bittere amandelen.
etiket

SPECULAASLIKEUR
MET AMANDEL
Een zachte, niet te zoete, krachtige likeur met pure ingrediënten: kaneelstokjes uit Ceylon, groene kardemompeulen, witte peper, kruidnagels, verse vanillestokjes uit Madagaskar, Indiase gemberwortel en muskaatnoten vormen de boventoon van speculaas. Mooi afgemaakt met geroosterde bittere amandelen.
etiket

Lees meer over de Speculaaslikeur met amandelen
Naast 70cl uitvoering, ook in 20 cl fles verkrijgbaar.
AMARETTO

AMARETTO
AMANDELLIKEUR
Een ambachtelijke amandellikeur van pure, echte amandelen. Smaakt als vloeibare amandelspijs: niet te zoet, zacht van smaak en toch krachtig en in balans, waarbij de bittere amandelen goed overeind blijven. Drink deze amaretto puur of in de mix. Tip: Ook erg lekker in de koffie! Of probeer eens een scheutje amaretto in een gin & tonic.
etiket

AMARETTO
AMANDELLIKEUR
Een ambachtelijke amandellikeur van pure, echte amandelen. Smaakt als vloeibare amandelspijs: niet te zoet, zacht van smaak en toch krachtig en in balans. Waarbij de bittere amandelen goed overeind blijven. Drink deze amaretto puur of in de mix. Tip: Ook erg lekker in de koffie! Of probeer eens een scheutje amaretto in een gin & tonic.
etiket

Lees meer over de Amaretto
Naast 70cl uitvoering, ook in 20 cl fles verkrijgbaar.
LIMONCELLO

LIMONCELLO
OP GRAPPA BASIS
Een limoncello verrijkt met een extra touch van ca. 5% Moscato grappa, enige weken getrokken met het geel van citroenschillen. De geur is zacht en fris, uiteraard citroen met heel licht een zweempje grappa. De smaak heeft citroen, is vrij stevig, niet te zoet met een licht bittertje. Tip: uit de koelkast net iets lekkerder dan de diepvries.
etiket

LIMONCELLO
OP GRAPPA BASIS
Een limoncello verrijkt met een extra touch van ca. 5% Moscato grappa, enige weken getrokken met het geel van citroenschillen. De geur is zacht en fris, uiteraard citroen met heel licht een zweempje grappa. De smaak heeft citroen, is vrij stevig, niet te zoet met een licht bittertje. Tip: uit de koelkast net iets lekkerder dan de diepvries.
etiket

Lees meer over de Limoncello op grappa basis
Naast 70cl uitvoering, ook in 20 cl fles verkrijgbaar.
LIQUEUR D’ORANGE

LIQUEUR D'ORANGE
OP RUM BASIS
Een uitgebalanceerde, zachte doch krachtige sinaasappellikeur. Vol smaak van zoete en bittere sinaasappels, van zowel de vrucht als de essentiële olie uit de schil. Ruikt zacht, met hints van sinaasappel, mandarijn en iets van perziksnoep. Drink deze puur of licht gekoeld. Geschikt voor mixen met een bubbel, in cocktails en de keuken!
etiket

LIQUEUR D'ORANGE
OP RUM BASIS
Een uitgebalanceerde, zachte doch krachtige sinaasappellikeur. Vol smaak van zoete en bittere sinaasappels, van zowel de vrucht als de essentiële olie uit de schil. Ruikt zacht, met hints van sinaasappel, mandarijn en iets van perziksnoep. Drink deze puur of licht gekoeld. Geschikt voor mixen met een bubbel, in cocktails en de keuken!
etiket

Lees meer over de Liqueur d’Orange op rum basis.
Naast 70cl uitvoering, ook in 20 cl fles verkrijgbaar.
