Likeur van speculaas met amandelen!

18.11.2019 | liqueur

Nu we in de donkere dagen zijn beland werd het tijd om onze likeurlijn uit te breiden. Waren de vorige likeuren Italiaans geïnspireerd, nu is het tijd voor een op en top Nederlandse likeur van speculaas, mét amandelen.

Proef de speculaaskruiden!
Zoals u van ons gewend bent is het een zachte, maar wel stevige likeur, met zuivere en zoveel mogelijk verse ingrediënten: kaneelstokjes uit Ceylon, groene kardemompeulen, witte peper, kruidnagels, verse vanillestokjes uit Madagaskar, Indiase gemberwortel en muskaatnoten afgemaakt met – altijd lekker bij speculaas – geroosterde bittere amandelen.

We zijn niet zuinig geweest met de specerijen. Dit geeft een zachte, niet te zoete, krachtige likeur. Speculaas voert de boventoon met heel herkenbaar de amandelen. De specerijen hebben een maand of acht getrokken op een zachte alcohol. De alcoholsterkte is 24%.

Ook in kleine flesjes
Helemaal nieuw in ons assortiment is dat we deze likeur ook op kleine flessen van 20 cl uitbrengen. De kleintjes krijgen gezelschap van de Limoncello en Amaretto. Erg geschikt als kadootje of bedankje. Uiteraard blijven alle drie ook verkrijgbaar in onze gewone 70 cl flessen.