CONTACT

Beek Spirits
Postbus 8
8260 AA Kampen

info@beekspirits.nl

KvK 57033862
BTW NL001322467B61

De vaste serie Beek: bitter van kruiden, rum, rooibos gin, vatgerijpte oude genever en korenwijn plus de Dutch Blend whisky
Beek achterwand
BEEK vintage whisky door Jesse Reij

Jesse Reij_Egmond aan Zee_20181111_Jan Beek met zijn lijn

Over Jan Beek

26 maart 2018 lanceerde Jan Beek zijn eigen merk. Hij was meer dan 10 jaar verantwoordelijk voor de commerciële kant van groothandel/importeur in kwaliteitsgedistilleerd Van Wees te Amersfoort. Daarvoor zat hij in de logistiek. Nadat hij in 2001 zijn bedrijf verkocht, besloot hij zich toe te leggen op wat sinds zijn eerste whisky – een Ardberg die hij als 21 jarige kreeg voorgezet – vooral hobby was: mooie whisky. Hij deed ervaring op in de horeca. Eerst met het idee om een eigen proeflokaal/bar te beginnen. Maar in plaats daarvan koos hij voor Van Wees. Daar merkte hij dat ook andere dranken dan zijn favoriete whisky hem zeer kunnen bekoren. Hij deed een schat aan ervaring op met prachtige kwaliteitsproducten. Hij adviseerde de betere drankspeciaalzaken en horeca, en via festivals en proeverijen ook de consument.

Hij bezoekt veel producenten in binnen- en buitenland, en verdiept zich graag in het productieproces, de smaak, de kwaliteit en de herkomst van ingrediënten. Hij rust niet tot het het fijne van iets weet. Inmiddels geeft Jan al weer negen jaar het vak organoleptiek – de kunst van het ruiken en proeven – aan de liquoristenacademie, de hoogste opleiding op het gebied van gedistilleerd. Regelmatig verzorgt hij ook gastlessen aan horeca- en slijtersopleidingen of verzorgt hij gerichte trainingen in de horeca. Verder schrijft Jan over gedistilleerd in vakbladen, maar ook voor een breder publiek bijvoorbeeld in de Telegraaf.

Zijn enthousiasme over vele dranken, van de smaak en het karakter tot het ambachtelijk productie- en chemische ontstaansproces, deelt Jan graag. Hij is in staat om op zijn typische, aanstekelijke manier ook de meer technische en complexe achtergronden toch, zonder veel gedoe, eenvoudig uit te leggen. Reden waarom hij veelvuldig wordt uitgenodigd om proeverijen te geven door het hele land en soms daarbuiten.

Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Schotse whisky werd hij in 2013 benoemd in de Schotse orde van de “Keeper of the Quaich”.